وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان میگوید که طی یک هفته گذشته، ۱۱ نفر را به شمول زنان در سه ولایت افغانستان بازداشت و زندانی کردهاند.
بر بنیاد معلومات این وزارت، در این مدت، چهار نفر در کابل، دو نفر به شمول یک زن در فراه و چهار مرد و یک زن در ولایت قندهار به اتهام "فساد اخلاقی" بازداشت شده اند.
این وزارت ناوقت روز یکشنبه سوم نومبر (۱۳ عقرب) گفت که محتسبان شهری وزارت امر به معروف و نهی از منکر، این افراد را از غرب کابل و از مربوطات حوزۀ ۱۳ شهر کابل بازداشت و توقیف کرده اند.
به گفتۀ طالبان افرادی را که در ولایات فراه و قندهار بازداشت کردهاند، نیز متهم به "روابط نامشروع و فساد اخلاقی" بوده و پس از توقیف، دوسیههای آنان برای "تحقق قوانین شرعی به نهادهای عدلی و قضایی" این گروه فرستاده شده است.
در اعلامیۀ این وزارت آمده است: "محتسبان اطمینان میدهند که متعهد به جلوگیری از اقدامات (خلاف شریعت) هستند و به کسی اجازه نخواهند داد که اقدامات خلاف شریعت اسلامی را انجام داده و فساد اخلاقی را در جامعه گسترش دهد."
وزارت امر به معروف این گروه بدون ارایۀ رقم مشخص گفته است که در روزهای اخیر، دهها نفر در برخی ولایات به اتهامهای مختلف بازداشت شده اند.
این در حالی است که پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان توسط رهبر این گروه، محتسبان شهری این وزارت، به اذیت و آزار مردم پرداخته که نگرانی باشندگان کابل و برخی از ولایات دیگر را بیشتر کرده است.
برخی از باشندگان ولایات کابل و پروان، ضمن شکایت از رفتار محتسبان شهری وزارت امر به معروف طالبان گفته اند که در هفتههای اخیر، برخورد آنان با مردم به ویژه با جوانان و زنان خشنتر شده است.
ادامۀ مجازات بدنی در محضر عام
محکمۀ عالی حکومت طالبان از ادامۀ تنبیۀ فزیکی متهمان در برخی ولایات افغانستان خبر داده و گفته است که در تازهترین مورد، ۱۲ نفر در چهار ولایت شلاق زده شده اند.
بر بنیاد معلومات این اداره، حکم تعزیری بر پنج نفر در ننگرهار، چهار نفر در پروان، دو تن در غزنی و یک نفر دیگر در پکتیکا در محضر عام تطبیق شد.
محکمۀ عالی طالبان گفته است که اکثر این افراد به اتهام "فساد اخلاقی" بازداشت و پس از تکمیل دوسیههای آنان، توسط افراد این گروه در محضر عام تا ۳۹ شلاق زده شده اند.
طالبان که به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ دوباره قدرت را در افغانستان در دست گرفتند، در بیشتر از سه سال گذشته، به دستور هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه، بارها در ولایتهای مختلف متهمان را در محضر عام مجازات کرده اند.
با وصف انتقادات گستردهٔ بینالمللی از مجازات متهمان از سوی طالبان در محضرعام، طالبان از این اقدام دفاع کرده و آن را "درس عبرت" برای جامعه خوانده اند.
آخندزاده در آخرین نوار صوتی منسوب به وی که به مناسبت عید فطر ایراد شده بود، از اجرای حدود شرعی مانند قصاص و مجازات بدنی متهمان در محضر عام دفاع کرده و آن را در مطابقت با قوانین اسلامی خواند. او تاکید کرد که احکام اسلامی را آنگونه که در زمان پیامبر اسلام تطبیق میشد، تطبیق خواهد کرد.
پیش از این، رواداری، نهاد ناظر بر وضعیت حقوق بشر در افغانستان، در اعلامیهای با نگرانی از وضعیت بشری در افغانستان طی سه سال حکومت طالبان گفته بود که تاثیرات پالیسی تبعیضآمیز این گروه بر جنبههای مختلف زندگی زنان و دختران در این کشور ناگوار بوده است.
این نهاد با نشر گزارشی گفته بود که از تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ جون ۲۰۲۴، حداقل ۱۲۰۲ مرد و زن به اتهامات مختلف به صورت غیرقانونی، ظالمانه و غیرانسانی در محضر عام مجازات شده اند که قصاص، اعدام، سنگسار، شلاق و سایر اعمال غیرانسانی مانند سیاه کردن صورت و بدن متهم شامل این موارد است.
گروه