مقامهای طالبان از افزایش تلفات ناشی از سیلابها در برخی از ولایات افغانستان خبر داده و گفته اند که در اثر این حوادث طبیعی، تا کنون ۳۶ نفر جان باخته و کم از کم ۴۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
عبدالله جان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان روز چهارشنبه ۲۶ فبروری (هشتم حوت) در یک پیام ویدیویی گفت که در دو روز گذشته اکثر ولایات افغانستان شاهد برفباری و باران بوده و در برخی از ولایات سیلابها سرازیر شده است.
سایق افزود: "بر اساس گزارش ریاستهای ولایتی ما، در تمام کشور در اثر حوادث طبیعی، بدبختانه حدود ۳۶ نفر از هموطنان ما شهید شده و ۴۰ تن دیگر زخمی شدهاند."
او اضافه کرد که در میان قربانیان این حوادث زنان و کودکان نیز شامل اند.
سایق افزود که در اثر این حوادث طبیعی، ۲۴۰ منزل مسکونی به گونۀ کامل و ۶۱ خانۀ دیگر به گونۀ قسمی تخریب شده است. بر اساس اظهارات این مقام طالبان، سرازیر شدن این سیلابها افزون بر تخریب زمینهای زراعتی، به بسیاری از جادهها و شاهراههای عمومی خسارت وارد کرده است.
این در حالی است که روز گذشته مقامات طالبان در ولایتهای قندهار و فراه از جان باختن حداقل ۲۹ نفر در اثر سیلابهای ناشی از بارانهای شدید در این دو ولایت خبر دادند.
محمد اسراییل سیار، رییس ادارۀ مبارزه با حوادث طبیعی طالبان برای ولایت فراه ،گفت که در نتیجۀ جاریشدن سیلاب در ولسوالی قلعهکاه این ولایت ۲۱ نفر جان باخته اند.
سیار افزد که در این حادثه که روز سهشنبه ۲۵ فبروری ( هفتم حوت) رخ داد، حداقل شش نفر دیگر زخمی شده اند. این مقام محلی حکومت طالبان همچنان گفت که قربانیان این حادثهٔ طبیعی، اعضای دو خانواده بودند که برای تفریح به یک ساحۀ کوهستانی رفته بودند.
همچنان روز گذشته، ریاست مبارزه با حوادث طبیعی طالبان در ولایت قندهار از جان باختن هشت نفر، به شمول زنان و کودکان، در نتیجۀ سیلابها خبر داد بود.
در اعلامیۀ این اداره آمده که چهار زن مصروف لباس شویی بودند که ناگهان سیلاب آنان را غافلگیر کرده و با خود برد و تنها یک زن جان سالم بدر برد. اعلامیه همچنان حاکی است که در ولایت قندهار یک کودک غرق شد و یک زن و سه کودک دیگر زمانی جان باختند که سقف خانه بر آنان فروریخت.
افغانستان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که برای بیش از چهار دهه درگیر جنگ بوده و در معرض تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی قرار دارد.
این کشور از رهگذر آسیب پذیری تغییرات اقلیمی در جایگاه ششم در میان ده کشور به شدت آسیبپذیر قرار دارد. بر اساس معلومات ادارۀ انکشافی ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش تولیدات زراعتی از تهدیدات کلیدی به آن محسوب میشود.
گروه