لینک های دسترسی

Breaking News

نشست نمایندگان ویژۀ کشورهای منطقه برای افغانستان در کابل برگزار می‌شود


حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در کابل با سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در مورد نشست نمایندگان ویژۀ کشورهای منطقه برای افغانستان صحبت کرده است.
حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در کابل با سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در مورد نشست نمایندگان ویژۀ کشورهای منطقه برای افغانستان صحبت کرده است.

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان و سفیر این کشور در کابل می‌گوید که امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان،‌ برای میزبانی از نشست مشترک نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان اعلام آمادگی کرده است.

سفارت ایران در کابل روز سه شنبه نهم جنوری (۱۹ جدی) با نشر اعلامیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس گفت که حسن کاظمی قمی در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان از فراهم‌کردن کمک‌ها و همکاری‌های همه‌جانبۀ کشورش به مردم افغانستان اطمینان داده است.

در اعلامیه آمده است: "متقی با استقبال از ابتکار ایران در تشکیل گروه تماس منطقه‌ای، برای میزبانی نشست مشترک نمایندگان ویژه کشورهای منطقه در امور افغانستان درکابل اعلام مسرت و آمادگی کرد".

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان، با نشر اعلامیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته است که در این دیدار دو طرف برگزاری نشست مشترک نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان را در کابل خوب دانستند، اما تاریخ این نشست هنوز مشخص نشده است.

ایجاد گروه تماس منطقه‌ای به تاریخ ۲۹ سپتمبر سال گذشته میلادی در پنجمین اجلاس روند افغانستان در نشست کازان در جمهوری تاتارستان روسیه از سوی ایران مطرح شد. هدف از شکل‌گیری این گروه تسریع روند تامین اهداف سیاسی و امنیتی افغانستان گفته شده است.

حسن کاظمی قمی، در آن زمان، شکل‌گیری گروه تماس توسط کشورهای همسایه افغانستان را مهمترین دستاورد نشست کازان بیان کرده بود.

در چند ماه گذشته مقامات ایرانی بر لزوم تشکیل گروه تماس کشورهای منطقه در رابطه با افغانستان تاکید داشته اند و علاوه بر بحث در این مورد با مقامات حکومت طالبان، در نشست‌های کشورهای منطقه نیز این موضوع را مطرح کرده اند.

ایجاد حکومت فراگیر با مشارکت اقوام و احزاب سیاسی، خواستۀ مهم ایران و سایر کشورهای منطقه در افغانستان است.

اما تا اکنون حکومت طالبان به این خواست گردن ننهاده، بلکه مدعی شده است که حکومت این گروه فراگیر و متشکل از همه اقوام افغانستان است.

همچنان در اعلامیه وزارت خارجه حکومت طالبان، به نقل از کاظمی قمی، گفته شده است که تعیین نماینده ویژه برای افغانستان از سوی سازمان ملل متحد "نامناسب" است و موضع حکومت طالبان را به جا دانسته است.

همچنین در اعلامیه آمده است که در این دیدار، علاوه بر تحولات اقتصادی دوجانبه اخیر افغانستان و ایران، گسترش روابط دپلوماتیک و تسهیل خدمات قنسولی برای مهاجرین افغان در ایران، در مورد امنیت مرزهای مشترک دو کشور و همکاری های متعدد بحث‌های مفصل صورت گرفت.

اعلامیه گفته است: "متقی به هیات ایرانی توضیح داد که برای حل جدی مشکلات حقوقی و قضایی مهاجرین افغان در ایران و همکاری در امور حقوقی و قضایی، هیات با صلاحیت قضایی و قانونی از سوی محکمه عالی امارت اسلامی افغانستان (حکومت طالبان) به کابل دعوت شود".

حسن کاظمی قمی، قبل از دیدار با امیرخان متقی، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان نیز دیدار و گفتگو کرده است.

دفتر ریاست‌الوزرای حکومت طالبان یکشنبه هفتم جنوری (۱۷ جدی) با نشر خبرنامه‌ای از قول کاظمی قمی گفت که ایران از مخالفان حکومت طالبان حمایت نمی‌کند، اما به گفته او کشورش تلاش می‌کند افغانستان را به میدان همکاری‌های منطقه‌ای تبدیل کند.

این دپلومات ارشد ایرانی گفته است که ایران در زمینه‌های تجارت، زراعت، برق و معدن با افغانستان تفاهمنامه‌هایی دارد و برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های دیگر و همکاری‌های تخنیکی آماده است.

ایران مانند پنج کشور دیگر همسایه افغانستان و کشورهای منطقه، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما نمایندگی‌های سیاسی افغانستان در این کشور از جمله سفارت افغانستان در تهران را به طالبان واگذار کرده و دپلومات‌های این گروه را پذیرفته است.

گروه

XS
SM
MD
LG