لینک های دسترسی

 
روز جهانی تلویزیون؛ محدودیت‌های روز افزون طالبان بر رسانه‌های تصویری در افغانستان
Breaking News

روز جهانی تلویزیون؛ محدودیت‌های روز افزون طالبان بر رسانه‌های تصویری در افغانستان


طالبان در سه سال گذشته که بر افغانستان حاکم شده اند، محدودیت‌های فراوانی را بر رسانه‌ها وضع کرده اند.
طالبان در سه سال گذشته که بر افغانستان حاکم شده اند، محدودیت‌های فراوانی را بر رسانه‌ها وضع کرده اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان به مناسبت ۲۱ نومبر (اول قوس) "روز جهانی تلویزیون" گفته است که محدودیت‌های طالبان بر تلویزیون‌ها در افغانستان رو به افزایش نهاده و در یک سال پسین، کم از کم ۱۲ تلویزیون یا به دستور مستقیم طالبان یا هم به دلیل محدودیت‌های این گروه بسته شده است.

این نهاد مدافع رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان گفته ست که در سه سال گذشته طالبان کم از کم ۲۱ فرمان یا دستورالعمل را صادر کرده اند که با قانون رسانه‌ها که خود این گروه بر انفاذ آن تعهد کرده اند، هم‌خوانی ندارد. از این جمله، هدف هفت فرمان یا دستورالعمل محدود کردن آزادی رسانه‌های تصویری است.

طالبان در سه سال گذشته که بر افغانستان حاکم شده اند، محدودیت‌های فراوانی را بر رسانه‌ها وضع کرده اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که جلوگیری از کار زنان در تلویزیون ملی، ممنوع بودن حضور زنان در نمایشنامه‌های تلویزیونی و ممنوع شدن نشر فلم و سریال و اجباری شدن پوشیدن ماسک برای زنان حین اجرای برنامه‌های تلویزیونی، ممنوع شدن تصویربرداری و مصاحبۀ تصویری در شماری از ولایت‌های افغانستان، ممنوع شدن پخش نشرات تلویزیون‌های بین‌المللی در افغانستان به شمول صدای امریکا، ممنوعیت بر نشر بحث‌های زندۀ تلویزیونی، ممنوعیت بر دعوت از کارشناسان تایید نشده از سوی حکومت طالبان، دستورهایی است که از سوی طالبان بر تلویزیون‌ها صادر و نافذ شده است.

همچنان، منع پوشش تظاهرات، اعتراض‌های مدنی، محدودیت شدید در دسترسی به اطلاعات، نشر خبر و گزارش و تولید محتوا، الزام خبرنگاران و رسانه‌ها در معرفی طالبان به عنوان حکومت افغانستان، ممنوع بودن نشر موسیقی در رسانه‌ها، تفکیک زنان و مردان در رسانه‌ها، ممنوع بودن مصاحبه زنان با مردان و یا مردان با زنان، ممنوع شدن مصاحبه با مخالفان و منتقدان طالبان، ممنوع بودن نشر اعلان‌های تجارتی با محتوای سیاسی، امنیتی و اجتماعی، ممنوع بودن نقد کارکرد مسوولان طالبان و ممنوع بودن کار با رسانه‌های در تبعید از دیگر محدودیت‌هایی است که طالبان بر تلویزیون‌ها در افغانستان وضع کرده اند.

افزون بر این، مقام‌های طالبان در چند ولایت افغانستان نشر تصاویر زنده‌جان‌ها را در تلویزیون‌های آن ولایت‌ها منع کرده اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که آن مسوولان رسانه‌ای یا خبرنگارانی که از این دستورها سرپیچی کرده اند، تهدید یا زندانی شده و رسانه‌ها نیز با اقدام تنبیهی از جمله توقف نشرات و فعالیت شان روبرو شده اند.

این نهاد مدافع خبرنگاران و رسانه‌ها در افغانستان از حکومت طالبان خواستار تجدید نظر در مورد این محدودیت‌ها و احترام به قانون رسانه‌ها شده و نیز از جامعۀ جهانی خواسته است تا از آزادی رسانه‌ها در افغانستان حمایت کند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، ۲۱ نومبر را به‌‏ عنوان "روز جهانی تلویزیون" تعیین کرد که هدف آن ترغیب کشورها به تبادل برنامه‌های تلویزیونی به‌ ویژه برنامه‌هایی است که برای گسترش صلح، توسعۀ اجتماعی، اقتصادی و تقویت مسایل فرهنگی جامعه ساخته می‌شود.

گروه

XS
SM
MD
LG