کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ بار دیگر از وخامت وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که برای رسیدگی به بحران کنونی در این کشور به حمایت قویتر جامعه بینالمللی نیاز است.
ایلوا فیلون، رییس دفتر صلیب سرخ در افغانستان، ناوقت روز دوشنبه هفتم نومبر (۱۶ عقرب) در تویتر نوشت که با فرا رسیدن فصل زمستان، وضعیت بشری در افغانستان بدتر خواهد شد. به گفتۀ این مقام کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان، برای رسیدگی به نیازمندان در این کشور به حمایتهای قویتر بینالمللی نیاز است.
این کمیته همچنان در گزارشی گفته است که در حال حاضر، نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در افغانستان به مواد غذایی کافی دسترسی ندارند و همچنان بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
صلیب سرخ ابراز نگرانی کرده که تشدید بحران بشری در این کشور میلیونها نفر را به فقر و تنگدستی سوق خواهد داد. به گفتۀ این کمیته، زنان بیوه و کودکان یتیم بدترین آسیبدیدگان بحران بشری کنونی در افغانستان اند و در بسیاری موارد آنان قادر به خوردن حتا یک وقت غذای مناسب در روز نیستند.
این کمیته بار دیگر تاکید کرده است که پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، ۷۰۰هزار نفر در این کشور شغل شان را از داده اند.
بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، نزدیک به ۱۹ میلیون نفر، سطوح بالایی از عدم مصوونیت غذایی را در افغانستان تجربه میکنند و بیش از ۳۴هزار کودک مبتلا به سوتغذیه شدید در سال روان میلادی در شفاخانهها بستری شده اند.
در این حال، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) از کمک ۱۰۰هزار دالری کورشیا برای رسیدگی به بحران کنونی در افغانستان خبر داده است. اوچا از این کمک قدردانی کرده و افزوده است که این پول برای آسیبپذیرترین افراد نیازمند در بخشهای این کشور توزیع خواهد شد.
این در حالی است که سازمان غذا و زراعت ملل متحد به تاریخ ۱۶ اکتوبر (۲۴ میزان) گفت که به دلیل عوامل متعدد از جمله اقتصاد در حال سقوط و تداوم خشکسالی، سطح بالای عدم مصوونیت شدید غذایی در سراسر افغانستان ادامه دارد.
بر اساس گزارش این سازمان، افزایش هزینههای حیاتی دهقانان به ویژه کود کیمیایی در بازارهای جهانی وضعیت را تشدید کرده، قیمت مواد غذایی را به بالاترین حد رسانده و بر کشورهای منطقه که گندم را به افغانستان عرضه میکنند، فشار آورده است تا صادرات مواد غذایی را به دلیل مصرف داخلی خویش محدود کنند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد با توجه به این وضعیت تخمین میزند که تا نومبر سال روان میلادی "بیش از ۱۳ میلیون نفر در شرایط بحرانی و نزدیک به هفت میلیون نفر در شرایط اضطراری غذایی" قرار گیرند.