لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان استفاده از کمک‌های بشری را به عنوان منبع درآمد این گروه رد کردند


حکومت طالبان می‌گوید که گزارش‌ها مبنی بر اینکه این گروه از کمک‌های بشری به عنوان یک منبع درآمد استفاده می‌کند، بی‌اساس است.

نشریه فارین پالیسی به تاریخ ۲۴ جولای به نقل از ادارهٔ ایالات متحده برای انکشاف بین‌المللی گزارش داد که حکومت طالبان تلاش می‌کند تا کمک‌های بشری را رهبری کند و از این طریق درآمدی داشته باشد.

این نشریه گفته است: "به نظر می‌رسد طالبان سیستم سازمان ملل متحد را به ‌عنوان یک جریان درآمدی دیگر می‌نگرند، جریانی که جنبش آنها به دنبال انحصار و متمرکز کردن کنترول بر آن است".

اما ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان، امروز پنجشنبه ۲۷ جولای (پنجم اسد) با فرستادن پیام تصویری به رسانه‌ها گزارش نشریۀ فارین پالیسی را رد کرد.

او گفت: "این ادعا با واقعیت‌ها در تعارض است و ما به شدت آن را رد می‌کنیم...در این گزارش تلاش شده است برای بدنامی نهادهای امدادی سازمان ملل متحد اتهاماتی مطرح شود و ایالات متحده به عنوان مسوول مشکلات بشری موجود در افغانستان، خود را از تعهدات بین‌المللی خود رها کرده و اقدامات خود را توجیه کرده است".

این مقام وزارت خارجۀ طالبان، حکومت این گروه را یک "حکومت مسوول" خوانده و مدعی شده است که افزون بر فراهم‌کردن امکانات لازم برای ارایه کمک‌های بشری بین‌المللی، خود نیز با وجود تحریم‌های "یک‌جانبه و غیرقانونی" سالانه صدها هزار افغان نیازمند را از عواید داخلی کمک می‌کند.

تکل به کمک مالی ماهانۀ حکومت طالبان به ۲۵۰هزار یتیم، ۱۹۰هزار فرد دارای معلولیت، ۸۰هزار زن بیوه، ده‌ها هزار گدا که از سطح شهر گردآوری شده و تداوی ۸۰هزار معتاد اشاره کرده است. او ادعا کرده است که حکومت طالبان "بخش قابل توجهی از بودجه خود را به کمک‌های بشردوستانه اختصاص داده است، بهره‌مندی مجدد از کمک‌های بشردوستانه بین المللی غیرواقعی به نظر می‌رسد".

تکل با تاکید بر اینکه به جای انتشار "شایعات"، تعامل مثبت برای هر حکومت طالبان و امریکا مفید است، ادعا کرد که ایالات متحده به دنبال از دست‌دادن سایر ابزارهای فشار، اکنون از کمک‌های بشری به عنوان ابزار فشار استفاده می‌کند که به گفتۀ وزارت خارجۀ حکومت این گروه "اقدامی غیرانسانی" است.

گزارش سیگار

این در حالی است که سرمفتش ویژهٔ ایالات متحده برای بازسازی افغانستان گفته است که در مورد انحراف و کنترول کمک‌های بشری بین المللی توسط مقامات حکومت خود خواندهٔ طالبان در افغانستان، به کانگرس معلومات ارایه کرده است.

جان ساپکو در نشستی در کنگزکالج لندن روز پنجشنبه ۲۰ جولای (۲۹ سرطان) گفت: "ما منحیث پاسخ خویش به کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان، از برخی از معلومات ناگوار در مورد مشکلات عملیات‌ ملل متحد در افغانستان، پرده برداشتیم."

ساپکو در خصوص این یافته‌های جدید معلومات بیشتر ارایه نکرد، اما گفت که کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا از سیگار خواسته است تا در مورد اینکه آیا طالبان از کمک‌های ایالات متحده به افغانستان، سود برده اند یا نه، تحقیقات انجام دهد.

او اضافه کرد که شمار زیادی از قانونگذاران نگرانی دارند که از میان کمک‌های بشری به افغان‌ها،" چه مقدار آن به رژیمی می‌رسد که ما از آن نفرت داریم".

همچنان سیگار به تاریخ ۲۹ جون (هشتم سرطان) گفت که ملل متحد ۴۹۴ مورد مداخله طالبان را از ۱۶ نومبر ۲۰۲۲ تا پنجم فبروری سال روان گزارش داده است.

دفتر سرمفتش ایالات متحده همچنان گفته است که سازمان ملل متحد در سال گذشته میلادی ۸۴ مانع بیروکراتیک را در رابطه به فشارهای طالبان بر نهادهای امدادرسان برای امضای تفاهمنامه ثبت کرده است.

سیگار گفته است که این یادداشت‌های تفاهم "حاوی مفاد مختلفی است که امکان مشارکت طالبان در فعالیت‌های غیردولتی مانند الزامات اشتراک‌گذاری اطلاعات با مقامات طالبان و هماهنگی با طالبان در مورد برنامه‌ریزی و تطبیق برنامه" را فراهم می‌کند.

ملل متحد نیز در مورد پیشرفت‌ها در خصوص کاهش خطرات فساد و انحراف بودجه در افغانستان گزارش داده است، اما در این خصوص معلومات بیشتر ارایه نکرده است.

اما طالبان مداخله در برنامه‌های بشری را رد کرده و ایالات متحده و امدادرسانان غربی را به سیاسی سازی کمک‌ها به افغانستان متهم کرده اند.

XS
SM
MD
LG