لینک های دسترسی

Breaking News

گوتیرش: طالبان محدودیت‌ها را بر زنان افغان لغو کنند


انتونیو گوتیرش
انتونیو گوتیرش

انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل متحد، یک روز قبل از نشستی که قرار است در دوحه درباره وضعیت افغانستان برگزار شود، بار دیگر بر لغو محدودیت‌های اعمال‌شده بر کار زنان در این کشور تاکید کرد.

سرمنشی سازمان ملل متحد ناوقت شنبه ۲۹ اپریل (نهم ثور) در صفحه تویترش، نقش زنان کارمند در امور کمک‌رسانی را بسیار مهم خواند و از محدودیت‌های اعمال‌شدۀ طالبان بر زنان در افغانستان انتقاد کرد.

او نگاشته است: "لغو همه اقداماتی که حق زنان را برای کار محدود می‌کند، در رساندن کمک‌ها به میلیون‌ها نفر در افغانستان که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، بسیار مهم است. افغانستان به کمک‌های اضطراری نیاز فوری دارد. برای اطمینان از رساندن این کمک‌ها نقش زنان حیاتی است."

سرمنشی سازمان ملل متحد این اظهارات را در حالی بیان کرد که در هفته‌های اخیر اظهارات امینه محمد، معاون وی در مورد "به رسمیت شناختن طالبان" واکنش‌هایی را در سطح بین‌المللی به همراه داشت و در کنار مدافعان و چهره‌های سیاسی، سازمان‌های حقوق بشری نیز اظهارات او را محکوم کرد.

هیدر بار، مسوول بخش زنان در سازمان دیدبان حقوق بشر به اظهارات اخیر آقای گوتیرش واکنش نشان داد و از اینکه سرمنشی سازمان ملل متحد صدای خود را در حمایت از حقوق زنان افغانستان بلند کرده، ابراز خرسندی کرد.

مسوول بخش زنان در سازمان دیدبان حقوق بشر گفته است: "خوشحالم که انتونیو گوتیرش در مورد حقوق زنان افغان تویت کرده است، اما مشکل است که اظهارات وی جدی گرفته شود."

قرار است انتونیو گوتیرش، میزبان نشستی برای ارزیابی وضعیت افغانستان در روزهای دوشنبه و سه شنبه در دوحه، پایتخت قطر باشد.

پیش از این، نهادهای بین المللی حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان از نبود زنان افغان در نشست دوحه انتقاد کرده و خواستار حضور آنان در این نشست بین‌المللی شده بودند.

مدافعان حقوق زن گفته اند که این نشست از مشروعیت زنان افغانستان برخوردار نیست، چون حتا یک کرسی برای آنان در این نشست در نظر گرفته نشده است.

اخیراً نسرین فرامرز، معاون جنبش شنبه‌های ارغوانی به صدای امریکا گفت که هر نشست در مورد افغانستان در غیاب زنان این کشور برگزار شده و حقوق و جایگاه آنان نادیده گرفته شده است.

او گفت: "در صورتی که روی آیندۀ مردم افغانستان تصمیم گرفته می‌شود، نیاز است که همۀ اقشار جامعه در آنجا اشتراک داشته باشد...حضور زنان حتمی و یک نیاز مبرم بود...که متاسفانه رعایت نشده است."

همچنان مدافعان حقوق زن در افغانستان از سرمنشی ملل متحد خواسته اند که رایزنی‌ها را به خاطر تعامل با طالبان خاتمه بدهد و حکومت این گروه را به رسمیت نشناسد".

اخیراً ستیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی ملل متحد، گفت که بر اساس منشور این سازمان،‌ به رسمیت شناختن یک دولت صلاحیت کشورهای عضو ملل متحد است.

او تاکید کرد که موضوع به رسمیت شناختن طالبان در نشست دوحه مورد بحث قرار نخواهد گرفت، بلکه موضوع تقویت همکاری‌های بین المللی در یافتن راه حل برای این موضوع است. در مورد وضعیت افغانستان صحبت می شود.

آقای دوجاریک به تاریخ ۲۸ اپریل (هشتم ثور) گفت که این نشست یک وحدت و اشتراک پیام در مورد حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان، حکومت فراگیر، مبارزه با تروریزم و قاچاق مواد مخدر است.

همچنان سخنگوی ملل متحد گفت که سرمنشی این سازمان از طالبان برای اشتراک در نشست دوحه دعوت نکرده است.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان به رسمیت شناختن حکومت این گروه را مسوولیت ملل متحد عنوان کرد و از این سازمان خواست که روند به رسمیت شناختن را تکمیل کند. مجاهد به صدای امریکا گفت که به رسمیت شناختن حکومت طالبان به یافتن راه حل برای مشکلات بین کشورها کمک خواهد کرد.

طالبان پس از به قدرت رسیدن در افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، به طور مداوم محدودیت‌هایی را بر مردم، به ویژه زنان و دختران، از جمله کار و تحصیل آنان اعمال کرده است.

به عنوان بخشی از این محدودیت‌ها، دولت طالبان کار زنان افغان در سازمان‌های غیر دولتی و دفاتر سازمان ملل متحد را ممنوع کرده است. حکومت طالبان از زمان گرفتن دوباره قدرت در افغانستان، تا اکنون توسط هیچ کشور یا نهادی به رسمیت شناخته نشده است.

XS
SM
MD
LG