دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) با نشر گزارشی میگوید که به طور تخمینی در جریان ماههای آینده بیش از ۴۸۳هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان باز خواهند گشت.
اوچا گفته است که از مجموع تمام عودتکنندگان افغان از پاکستان در سال روان میلادی، ۹۸ درصد آنان از طریق برنامههای امدادرسانی ملل متحد تحت حمایت قرار خواهند گرفت.
بر اساس گزارش این اداره ملل متحد که امروز دوشنبه ۱۲ فبروری (۲۳ دلو) نشر شد، به دنبال اخراج مهاجران فاقد اسناد از پاکستان، در سه ماه آخر سال ۲۰۲۳، در حدود ۵۰۰هزار افغان از پاکستان به کشورشان بازگشتند.
حکومت موقت پاکستان در ماه نومبر سال گذشته، روند اخراج مهاجران فاقد اسناد را آغاز کرد.
گزارش حاکی است که اسکان طولانیمدت، آلودگی گسترده مواد منفجره، محدودیتهای مداوم بر حقوق و آزادی زنان، افزایش خشونتهای جنسیتی، کار کودکان، ازدواج های زودهنگام، تغییرات اقلیمی به ویژه زلزله و خشکسالی، به این معنی است که افغانستان در درجه اول یک بحران حفاظتی باقی میماند.
اوچا گفته است که بر اساس طرح کمکهای بشری در سال ۲۰۲۴ میلادی، بیش از نصف جمعیت افغانستان به نحوی به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
اما این اداره ملل متحد تاکید کرده است که از جمله تمام نیازمندان ۱۷.۳ میلیون نفر از آسیب پذیرترین افراد به شمول کسانی که معلولیت دارند، تحت پوشش ماموریت کمکرسانی قرار میگیرند.
ملل متحد برای تطبیق تمام برنامههای امدادیاش در سال ۲۰۲۴ برای افغانهای نیازمند، بیش ۳.۰۶ میلیارد دالر تقاضا کرده است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد گفت است که از طریق این بودجه به جوامع آسیبدیده افغانستان کمکهای حیاتی، به شمول آب، بهداشت، حفاظت، امنیت غذایی و زراعت، آموزش، تغذیه و سرپناه باید فراهم شود.
بر اساس یک گزراش ادارۀ انکشافی ملل متحد، خانوادهها، زنان و دختران در افغانستان همچنان بار سنگین بحران انسانی و زوال اقتصادی را به دوش میکشند که پس از روی کار آمدن دوبارۀ طالبان به میان آمده است.
در این گزارش آمده است که در حال حاضر از هر ده افغان، هفت نفر از مصوونیت معیشتی برخوردار نیستند و برای دو سال متوالی، از هر پنج خانواده، چهار خانواده تحت تاثیر خشکسالی یا شوکهای اقتصادی قرار گرفته اند.
گروه