قرار است شورای امنیت ملل متحد روز دوشنبه ۲۶ فبروری (هفتم حوت) دربارۀ وضعیت افغانستان پشت درهای بسته بحث کند.
این شورا در وبسایتاش نگاشته است که این جلسه با حضور اعضای این شورا و انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد ساعت ۱۰:۰۰ قبل از ظهر به وقت نیویارک آغاز شود.
به گفتۀ این شورا در این جلسه در مورد نماینده ویژۀ منشی عمومی ملل متحد برای افغانستان نیز بحث و رایزنی صورت خواهد گرفت.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد به طلوع نیوز گفته است که در این جلسه دربارۀ قطعنامه ۲۷۲۱ شورای امنیت نیز بحث خواهد شد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به تاریخ ۲۹ دسمبر (هشتم جدی) قطعنامهای را در مورد نحوه و افزایش تعامل با افغانستان و رهبران طالبان و تعیین یک نمایندهٔ ویژه برای افغانستان تصویب کرد.
این قطعنامه با ۱۳ رای موافق تصویب شده بود. روسیه و چین به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
قطعنامهٔ شورای امنیت سازمان ملل متحد از انتونیو گوتیرش، خواسته تا نمایندهٔ ویژهٔ را برای ترویج توصیههای فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگکننده ویژه و بازرس مستقل این سازمان، به ویژه در مورد جنسیت و حقوق بشر معرفی کند.
نشست دوم دوحه نیز هفته گذشته بر اساس توصیه قطعنامه شورای امنیت ملل متحد با حضور نمایندگان ۲۵ کشور برای افغانستان برگزار شد.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد در روز پایانی نشست دوحه در مورد افغانستان گفت که در مورد گزینش نمایندۀ جدید ملل متحد در امور افغانستان مشورتها آغاز میشود تا به گفتۀ وی تعامل میان حکومت طالبان و جامعۀ بینالمللی را هماهنگ کند.
او افزود که نمایندگان شرکت کننده در نشست دوحه با ارزیابی مستقل بازرس ویژۀ ملل متحد در امور افغانستان اجماع نظر داشتند. یکی از پیشنهادهای این ارزیابی، گزینش نمایندۀ ویژۀ جدید ملل متحد در امور افغانستان بود.
منشی عمومی ملل متحد گفت: "تصمیم اتخاذ شد که من سلسلۀ از روند مشورتها را آغاز کنم تا دیده شود که شرایط برای یافتن یک نمایندۀ ملل متحد که بتواند نه تنها در رابطه به تعاملی که صورت میگیرد نقش هماهنگ کننده داشته باشد، بلکه بتواند به گونۀ موثر با مقامات کنونی افغانستان کار کند."
هیدر بار، مسوول بخش حقوق بشر و حقوق زنان در دیدبان حقوق بشر گفته است در مورد این که گوتیرش میخواهد فردی را منحیث نمایندۀ ویژه برای افغانستان بگمارد تا به گفتۀ وی توجه طالبان را جلب کند، "خوشخدمتی" به طالبان است.
او افزوده است که چنین اقدام"مدافعان حقوق بشر افغانستان را نسبت به تعهد سازمان ملل متحد جهت حمایت از حقوق بشر در افغانستان مشکوک میسازد".
بر اساس گزارشها، ایران، چین و روسیه در قبال گزینش نمایندۀ ویژه ملل متحد برای افغانستان مخالفت نشان داده اند. طالبان نیز با گزینش نمایندۀ ویژه ملل متحد مخالفت کرده اند.
گروه