بانک جهانی و صندوق بازسازی افغانستان سه پروژۀ اضطراری را به ارزش مجموعی ۷۹۳ میلیون دالر به افغانستان منظور کرده اند.
بانک جهانی ناوقت روز جمعه سوم جون (۱۳ جوزا) با نشر اعلامیهای گفت که این پروژهها، خدمات اضطراری و ضروری غذایی و صحی را برای مردم افغانستان فراهم خواهد کرد.
این بانک افزوده که این سه پروژه توسط ملل متحد و دیگر نهادهای غیرحکومتی و خارج از کنترول ادارۀ طالبان تطبيق خواهد شد.
در اعلامیه آمده است: "هر سه پروژۀ مذکور به گونهای طرح ریزی شده تا بیشترین زنان و دختران افغان از فعالیتهای آن مستفید شوند."
پروژه کمکهای فوری غذایی
بانک جهانی گفته است پروژه کمکهای اضطراری غذایی بیشتر دهاقین افغان را کمک خواهد کرد تا تولید مواد غذایی شان را دوباره افزایش داده و از وخامت بیشتر مضوونیت غذایی در این کشور جلوگیری شود.
این بانک افزوده است که این پروژه با تمرکز روی تولید گندم، ۳۰۰ هزار خانواده را در فصل کشت امسال و ۳۰۰ هزار خانوادۀ دیگر را در فصل کشت سال پیشرو کمک خواهد کرد.
به گفتۀ بانک جهانی این پروژه همچنین نیازمندیهای غذایی کودکان، افراد دارای معلولیت و افراد دارای مریضیهای مزمن و خانوادههای را که توسط زنان سرپرستی میشوند از طريق فراهم کردن تخمهای اصلاح شده و لوازم ابتدایی برای کشت در باغچههای کوچک آنان کمک خواهد کرد.
در اعلامیه آمده است: "این پروژه همچنین نزدیک به ۱۵۰ هزار تن از زنان افغان را در مورد کشت و زراعت و شیوههای تغذیه بهتر آموزش خواهد داد. پروژه کمکهای اضطراری مصوونیت غذايی دهقانان و زنهای را که مصروف کشت و زراعت اند با بازارهایی محلی وصل خواهد کرد تا آنان بتوانند حاصلات اضافی گندم، سبزیجات و حبوبات شان را بفروشند."
بر اساس معلومات بانک جهانی، این پروژه ۱۹۵ میلیون دالر هزینه خواهد برداشت.
پروژه معیشت و بهبود شرایط زندگی
بانک جهانی افزوده است که پروژه معیشت و بهبود شرایط زندگی فرصتهای کوتاه مدت معیشتی را به هزاران افغان نیازمند در شهرها و مناطق دور دست افغانستان ایجاد خواهد کرد و همچنین خدمات ابتدایی را به این مناطق خواهد رساند.
به گفتۀ بانک جهانی هدف از این پروژه فراهم ساختن فرصتهای معیشتی و عایداتی برای یک میلیون خانواده در ششهزار و ۴۵۰ روستا در سراسر افغانستان و در مراکز بامیان، هرات، ننگرهار، کابل، قندهار، خوست، کندز و بلخ خواهد بود.
در اعلامیه آمده است: "افزون بر این، نزدیک به ۹.۳ میلیون افغان در این مناطق از خدمات اساسی مانند آب آشامیدنی، حفظ الصحه و بازسازی سرکها مستفید خواهند گردید. زنان و گروههای آسیبپذیر به شمول معلولان و بیجاشدهگان داخلی کمکهای اختصاصی را دریافت خواهند کرد."
بانک جهانی گفته است که این پروژه به هزینه ۲۶۵ میلیون دالر عملی خواهد شد.
پروژۀ پاسخگویی فوری صحی
بانک جهانی و صندوق بازسازی افغانستان گفته است که با تطبیق پروژۀ پاسخگویی اضطراری صحی در افغانستان، میزان استفاده از کیفیت و خدمات ضروری صحی را در این کشور بلند خواهد برد.
این بانک هدف از راهاندازی این پروژه را فراهمکردن خدمات ابتدايی صحی، سوءتغذیه و کووید۱۹ در ۲۳۰۰ مرکز صحی در سراسر افغانستان عنوان کرده است.
بر اساس معلومات بانک جهانی این پروژه همچنین شرایط واکسیناسیون را برای دو میلیون کودک افغان فراهم خواهد کرد و شرایط را برای ۱.۲ میلیون زن نیز در این کشور مساعد خواهد کرد تا آنان در مراکز صحی ولادت کنند.
بانک جهانی افزوده است که این پروژه در مجموع ۳۳۳ میلیون دالر هزینه خواهد برداشت که این پول در دو مرحله پرداخت خواهد شد.
بانک جهانی در حالی از تصویب سه پروژۀ اضطراری در افغانستان خبر داده است که این کشور از چندین ماه به اینسو، با بحران شدید بشری مواجه است.
پس از مسلط شدن طالبان، مردم افغانستان نه تنها با فقر کمسابقۀ مواجه شده اند، بلکه با کمبود غذا نیز دست و پنجه نرم میکنند. سازمانهای بینالمللی هشدار داده اند که در حال حاضر، گرسنگی و قحطی میلیونها نفر را در این کشور تهدید میکند.
بر اساس آمار ملل متحد، در حال حاضر، حدود ۲۳ میلیون شهروند افغانستان گرسنگی حاد را تجربه میکند و ۹۵ درصد مردم این کشور غذای کافی برای خوردن ندارند.
این سازمان همچنین گفته است که ۱۰ میلیون کودک افغان برای زنده ماندن به کمکهای فوری نیاز دارند.