لینک های دسترسی

 
ادامۀ انسداد گذرگاه تورخم؛ 'صدها مسافر به شمول بیماران در دو سوی مرز گیر مانده اند'
Breaking News

ادامۀ انسداد گذرگاه تورخم؛ 'صدها مسافر به شمول بیماران در دو سوی مرز گیر مانده اند'


گذرگاه تورخم از شش روز به این‌سو به روی مسافران و تجارت مسدود است.
گذرگاه تورخم از شش روز به این‌سو به روی مسافران و تجارت مسدود است.

برخی از مسافران و رانندگان موترهای باربری از ادامۀ بسته‌ماندن گذرگاه مرزی تورخم انتقاد کرده و گفته اند که در حال حاضر صدها نفر به شمول بیماران در دو طرف مرز، انتظار بازگشایی این گذرگاه را می‌کشند.

توریالی، یکی از مسافران در تورخم به صدای امریکا گفت که در حال حاضر، صدها شهروند افغانستان به شمول، کودکان، زنان و بیماران در داخل خاک پاکستان گیرمانده و از پنج روز به این‌سو، منتظر بازگشایی گذرگاه تورخم اند.

مرزبانان پاکستانی، گذرگاه تورخم را به تاریخ ۲۱ فبروری (سوم حوت) به روی مردم و تجارت مسدود کرده و طالبان دلیل این کار را تلاش برای ایجاد پوسته توسط مرزبانان این گروه در نزدیکی مرز عنوان کردند

توریالی افزود: "پنجمین روز است که راه مسدود است، مردم پول ندارند، غذا ندارند و شب را در زیر باران و در فضای باز سپری می‌کنند."

او از مقامات و مرزبانان پاکستانی خواست که هرچه زودتر این گذرگاه را باز کرده و به مسافرانی که در داخل این کشور گیرماندند، اجازه داده شود، تا وارد افغانستان شوند.

بسته‌ماندن دروازۀ تورخم در داد و ستد تجاری و به ویژه در بخش ترانزیت میان افغانستان و پاکستان تاثیر منفی گذاشته است. عبدالله، یکی از رانندگان موترهای باربری به صدای امریکا گفت که در حال حاضر، صدها موتر باربری در مرز منتظر اند تا وارد خاک دو کشور شوند.

عبدالله گفت: "ما چیزی برای خوردن و نوشیدن نداریم و هیچ راهی برای پیش رفتن نداریم. برعلاوه، میوه‌های تاجران در موترهای ما در حال فاسد شدن است."

در این حال، ظهیرالله، رییس پیشین اتاق تجارت مشترک خیبر و یکی از تاجران باور دارد که تا زمانیکه این مشکل میان کابل و اسلام‌آباد به گونۀ دایمی حل نشود، ادامه این وضعیت به تاجران زیان بیشتر وارد خواهد کرد.

او افزود که مقام‌های پاکستان و طالبان باید راه حلی دایمی برای گذرگاه تورخم پیدا کرده و از مسدود کردن موقتی این گذرگاه در آینده جلوگیری کنند.

به گفتۀ این تاجر، هیات های دو طرف باید گفتگو کرده و برای بازگشایی دوبارۀ این گذرگاه هرچه زودتر اقدام کنند.

این در حالی است که در روزهای اخیر تلاش‌های طالبان برای بازگشایی این گذرگاه مرزی نتیجه نداده است.

دو روز پیش، باختر، خبرگزاری دولتی تحت کنترول طالبان به نقل از مقام‌های محلی طالبان در ننگرهار گزارش داد که قرار است یک هیاتی از کابل برای گفتگو با مقام‌های سرحدی پاکستانی به تورخم سفر کند. نخستین نشست مقام‌های محلی طالبان با طرف پاکستانی بی‌نتیجه پایان یافت.

اخیراً عبدالجبار حکمت، کمیسار طالبان در تورخم گفت: "امارت اسلامی [حکومت طالبان] همواره تلاش کرده تا مسایل را از طریق گفتگو حل کند و جانب پاکستانی نیز باید با در نظرداشت مشکلات مردم، از ایجاد موانع بی‌مورد خودداری کند."

به گفتۀ حکمت، مقام‌های سرحدی پاکستان می‌خواهند که طرف افغانستان تاسیسات جدیدی را در امتداد مرز دیورند اعمار نکند و همچنان حکومت طالبان نباید مانع ساخت و ساز تاسیسات پاکستان در ساحات مرزی شود.

تاکنون حکومت پاکستان در مورد بسته شدن گذرگاه تورخم و اظهارات عبدالجبار حکمت، کمیسار طالبان در تورخم چیزی نگفته است.

به گفتۀ مقام‌ها، از طریق مرز تورخم نه تنها روزانه هزاران نفر تردد می‌کنند، بلکه از این مسیر برای انتقال اموال ترانزیتی از بندر کراچی پاکستان نیز استفاده می‌شود. همچنان از این مسیر برای تجارت و اموال ترانزیتی میان پاکستان و کشورهای آسیای میانه نیز استفاده می‌شود.

این درحالی است که در سال گذشته میلادی نیز چندین بار طالبان و مرزبانان پاکستانی در امتداد خط دیورند با هم درگیر شدند و ادامه این تنش‌ها سبب شد تا بسیاری از بنادر میان دو کشور برای مدتی به روی تردد مردم و تجارت مسدود باقی بماند.

گروه

XS
SM
MD
LG