وزیر خارجهٔ ایالات متحده روز چهارشنبه ۱۸ دسمبر (۲۸ قوس) با اشاره به شکستهای نظامی اخیر ایران در منطقه، تغییر دکتورین هستهای رژیم ایران را "طبیعی" خواند و گفت که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، فرصت مذاکرات هستهای با ایران را دارد.
انتونی بلینکن در نشست شورای روابط خارجی ایالات متحده در نیویارک گفت که ایران ممکن است پس از شکست های نظامی در منطقه، به طور جدی تری به فکر ساخت سلاح هستهای باشد.
اما او ضمن این که هیچ حکومت ایالات متحده اجازه نخواهد داد ایران به تسلیحات هستهای دست یابد گفت که "من فکر نمیکنم که سلاح هستهای [ایران] غیرقابل جلوگیری باشد." زیرا ایران از عواقب دستیابی به آن آگاه است.
به اساس توافقنامهٔ هستهای سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهان، تهران برنامهٔ هستهایاش را محدود کرد و قرار بود در ازای آن تعزیرات اقتصادی، برآن کشور رفع شود.
اما دونالد ترمپ، در جریان ریاست جمهوری نخستاش در سال ۲۰۱۸ به گونهٔ یکجانبه از توافقنامهٔ هستهای بیرون شد و تعزیرات شدید اقتصادی را بر ایران وضع کرد.
بلینکن گفت: "رییس جمهور ترمپ آخرین بار در هنگام خروج از توافقنامهٔ هستهای گفته بود که به قول خودش خواهان یک توافقنامهٔ بهتر و قویتر بود."
ادارهٔ جو بایدن اما پس از روی کار آمدن در سال ۲۰۲۱، مذاکرات غیرمستقیم را با حکومت ایران برای احیای توافقنامهٔ هستهای آغاز کرد. اما این مذاکرات به دلیل اختلافات روی رفع تحریمها متوقف شد.
ایران که همواره تاکید کرده است که برنامهٔ هستهای این کشور مقاصد صلح آمیز دارد و این کشور پی دست یابی به تسلیحات هستهای نیست. پس از بیرون شدن ایالات متحده، توافقنامهٔ هستهای را نقض کرده و غنی سازی یورانیوم را تا ۶۰ فیصد افزایش داد.
با آنهم، وزیر خارجهٔ ایران به تاریخ ۱۶ نومبر (۲۶ عقرب) در مصاحبهای گفت که فرصت برای مذاکرات هستهای با غرب هنوز هم وجود دارد ، اما تاکید کرد که این فرصت برای مدت محدود است.
این دپلومات ارشد ایران در مورد افزود: "به کشورهای غربی مسیر هستهای ما در یک سال آینده مسیر حساس و پیچیدهای است و برای هر سناریو و شرایطی آمادگی داریم و اگر به نقطه تقابل برسیم، برای آن تقابل آمادگی داریم، اگر به نقطه همکاری برسیم برای آن همکاری برنامه داریم."
گروه