لینک های دسترسی

Breaking News

حدود ۷۳۰ تن کمک بشری ترکیه از طریق خط آهن به هرات رسید


به گفتۀ سرقونسول ترکیه در هرات، این بیست‌ویکمین کمک‌های بشردوستانۀ آن کشور شامل مواد غذایی به شمول ادویه و لوازم زمستانی به شمول خیمه و کمپل است که از طریق قطار آهن به هرات رسیده است.
به گفتۀ سرقونسول ترکیه در هرات، این بیست‌ویکمین کمک‌های بشردوستانۀ آن کشور شامل مواد غذایی به شمول ادویه و لوازم زمستانی به شمول خیمه و کمپل است که از طریق قطار آهن به هرات رسیده است.

سفارت ترکیه در کابل از انتقال محمولۀ جدید کمک‌های بشردوستانۀ این کشور به مردم افغانستان خبر داده و گفته است که یک قطار آهن حاوی ۷۲۴ تن مواد خوراکی به شمول ادویه و لوازم زمستانی به هرات رسیده است.

این سفارت ناوقت روز شنبه ۱۱ جنوری (۲۲ جدی) گفته است که این کمک‌های بشری توسط هلال احمر ترکیه و ادارۀ مبارزه با حوادث آن کشور فراهم شده است.

سینان الهیان، سرقونسل ترکیه در هرات به خبرنگاران گفت: "این قطار در مجموع شامل ۷۲۴ تن مواد غذایی و غیرغذایی می‌باشد. تا حالا کمک‌های رسیده توسط قطارهای آهن تحت نام نیکی جمهوری ترکیه به افغانستان مجموعاً به نه‌هزار و ۵۴۶ تن رسیده است."

به گفتۀ سرقونسول ترکیه در هرات، این بیست‌ویکمین بستهٔ کمک‌های بشردوستانۀ آن کشور شامل مواد غذایی به شمول ادویه و لوازم زمستانی به شمول خیمه و کمپل است که از طریق قطار آهن به ولایت هرات رسیده است.

همچنان سفارت ترکیه در کابل گفته است که این کمک‌ها به زودی در تمام ولایات افغانستان به نیازمندان توزیع خواهد شد.

این در حالی است که اخیراً سازمان غیردولتی بین‌المللی "مرسی کور" از وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر ۱۱.۶ میلیون نفر در این کشور با ناامنی غذایی مواجه است و این رقم تا ماه مارچ امسال به ۱۴.۸ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

این سازمان به تاریخ هفتم جنوری (۱۸ جدی) با نشر گزارشی گفت که هرچند از سال ۲۰۲۱ به اینسو، وضعیت ناامنی غذایی تا حدی بهبود یافته است، اما هنوز هم ۲۵ درصد مردم افغانستان سطح بالای از ناامنی غذایی را تجربه می کنند.

در گزارش آمده است: "با وجود این دست‌آوردهای کوچک، ۱۱.۶ میلیون نفر که ۲۵ درصد نفوس افغانستان را تشکیل می‌دهد، در حال حاضر ناامنی شدید غذایی را در سطح بسیار بلندی تجربه می‌کنند، این تعداد تا مارچ ۲۰۲۵ به ۱۴.۸ میلیون نفر افزایش خواهد یافت که ۳۲ درصد تمام کل نفوس این کشور را تشکیل می‌دهد."

دین کوری، رییس دفتر مرسی کور در کابل گفته است که سال گذشته، برف‌باری‌های دوامدار در افغانستان سبب افزایش حاصلات غله‌جات شد و این روند روی وضعیت ناامنی غذایی اندکی تاثیر مثبت داشت.

پیش از این، برنامۀ جهانی غذا از کمبود بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که از ۱۴ میلیون نیازمند در این کشور، تنها قادر است به نیم آن رسیدگی کند.

پاولین ایلوف، رییس بخش حالت اضطراری این ادارۀ ملل متحد به تاریخ دوم جنوری (۱۳ جدی) در یک پیام ویدیویی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفت که امسال تنها برای هفت میلیون نفر که نیازمند به کمک‌های بشری اند در نقاط مخلتف افغانستان کمک خواهند کرد.

به گفتۀ رییس بخش اضطراری برنامۀ جهانی غذا امسال، افغانستان زمستان سختی در پیش خواهد داشت و به دلیل برف‌باری‌های سنگین بسیاری از راه‌های مواصلاتی مسدود خواهد شد. او تاکید کرد که آنان به تلاش‌های شان برای رسیدگی به نیازمندان در مناطق دوردست افغانستان ادامه داده و تلاش خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که این کمک‌ها به موقع در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

گروه

XS
SM
MD
LG