سناتور باب منندز و سناتور جیم ریش، رییس و عضو عالیرتبه کمیته روابط خارجی مجلس سنای کانگرس ایالات متحده، روز سهشنبه نهم می (۱۹ ثور) با نشر اعلامیهای تصمیم اتحادیهٔ عرب مبنی بر پذیرش مجدد سوریه در این اتحادیه را محکوم کردند.
در این اعلامیه آمده است: " تصمیم وزیران خارجهٔ اتحادیهٔ عرب برای پذیرش مجدد سوریه آخرین مورد در روند نگرانکننده شرکای ایالات متحده در شرقمیانه و شمال افریقا برای عادی سازی روابط با رژیم اسد است."
در این اعلامیه تاکید شده است: "بیش از ۱۲ سال جنایات باید مدرک کافی برای اثبات این باشد که رژیم اسد یک متمرد جهانی است و بهبود روابط با این رژیم، پیام اشتباهی را به ایران و روسیه انتقال خواهد کرد، زیرا پوتین جنایاتی را که در سوریه مرتکب شد در اوکراین تکرار میکند."
در ادامهٔ این اعلامیه تاکید شده است :"استدلالهایی مبنی بر اینکه عادیسازی روابط با اسد به نوعی ایران و روسیه را از سوریه بیرون میکند، قانع کننده نیست، زیرا آنها ضامن اصلی بقای اسد استند."
سناتور باب منندز و سناتور جیم ریش در ادامه این اعلامیه از حکومت جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، خواسته اند تا ضمن مخالفت با چنین تلاشها، قبل از برگزاری نشست سران اتحادیه عرب که قرار است به تاریخ ۱۹ ماه می سال روان میلادی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، برگزار شود، افراد و کشورها را از عواقب بهبود روابط با رژیم سوریه و اجرای تعزیرات امریکا اطلاع بدهد.
در همین حال، عربستان سعودی که برای بیش از یک دهه از مخالفان مسلح حکومت سوریه حمایت میکرد، روز سهشنبه گفت که دپلوماتهای آن کشور فعالیتشان را در سوریه از سر خواهند گرفت.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به استناد اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ آن کشور گزارش داده است که "[دولت] سلطنتی تصمیم گرفته است تا کار ماموریت دپلوماتیک خود را در سوریه از سر بگیرد و به دنبال توسعه اقدامات مشترک عربی است."
سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، نیز از قول منابع وزارت خارجهٔ آن کشور گزارش داده است که "جمهوری عربی سوریه تصمیم گرفته است که کار نمایندگی دپلوماتیک خود را در عربستان سعودی از سر بگیرد."
بشارالاسد از زمان آغاز جنگ سوریه از لحاظ سیاسی در منطقه منزوی شده بود، اما در هفتههای اخیر پس از تصمیم عربستان سعودی و ایران، متحد نزدیک دمشق، برای از سرگیری روابط، چشم انداز سیاسی را تغییر داد.
اتحادیهٔ عرب روز یکشنبه هفتم می (۱۷ ثور) از احتمال بازگشت حکومت سوریه به این اتحادیه استقبال کرد. پذیرش مجدد سوریه در اتحادیهٔ عرب بخشی از تلاشهای منطقهای برای بهبود و عادیسازی روابط با بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، است.
عضویت سوریه در اتحادیهٔ عرب پس از آن در سال ۲۰۱۱ به حالت تعلیق در آمد که حکومت بشارالاسد معترضان ضد حکومتی را با خشونت سرکوب کرد. پس از سرکوب معترضان جنگ داخلی در سوریه آغاز شد و بسیاری از کشورهای عربی نمایندههای شان را از دمشق، پایتخت سوریه، بیرون کردند.