وزارت دفاع بریتانیا میگوید که افغانهای بیشتر، به ویژه ترجمانانی را که با نیروهای بریتانیایی کار کرده اند، بر اساس یک برنامهٔ دولتی از افغانستان بیرون میکند.
بن والس، وزیر دفاع بریتانیا گفت: "فکر میکنیم ایستادن در کنار این مردم کار درستی است. آنان برای مراقبت از ما قربانیهای زیادی داده اند و اکنون ما کار مشابهی انجام میدهیم."
تسریع پالیسی اسکان مجدد بریتانیا به این معنی است که به تمامی همکاران گذشته و کنونی نیروهای بریتانیایی که زندگی شان با تهدید مواجه است، اولویت داده خواهد شد تا با خانوادههای شان در بریتانیا مقیم شوند.
وزیر دفاع بریتانیا افزود که پس از رسیدن به بریتانیا، از شهروندان افغان حمایت صورت خواهد گرفت. او گفت: "امیدوارم که مردم بریتانیا نیز از آنان حمایت کنند زیرا آنان برای حفاظت از زنان و مردان نظامی ما خطرات بزرگی را متقبل شده اند".
این در حالی است که ایالات متحده نیز در صدد تسریع روند طی مراحل و توزیع ویزه خاص مهاجرت به افغانهایی است که در کنار نیروهای امریکایی کار کرده اند.
وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گفته است که حدود ۱۸ هزار شهروند افغان برای دریافت ویزۀ خاص مهاجرت به امریکا درخواست کرده اند و منتظر تایید درخواستیهای شان و صدور ویزه اند.
جنرال فرانک (کنیت) مککینزی، فرمانده قوماندانی مرکزی قوای امریکایی ماه گذشته تسریع برنامۀ ویزۀ خاص مهاجرت را بهترین گزینه برای بیرون کشیدن همکاران افغان قوای امریکایی خواند و گفت که اگر به قوماندانی مرکزی قوای امریکایی در این زمینه دستور داده شود، همکاری خواهد کرد.
قانونگذارن امریکایی نیز تعهد کرده اند که همکاران افغان نیروهای امریکایی را از افغانستان بیرون کنند و اگر نیاز باشد در جریان طی مراحل ویزه به یک کشور دیگر مانند بحرین، کویت یا امارات متحدهٔ عرب منتقل شوند.
پیش از این، شماری از افغانهاییکه با نیروهای آلمانی کار کرده اند، در ولایت بلخ دست به اعتراض زده و از حکومت این کشور خواستند به آنان پناهندگی بدهند، زیرا به گفتۀ آنان زندگی شان در افغانستان با خطر جدی مواجه است.