سازمان ملل متحد از طرح بازگشایی تمام مکاتب دختران که هفتهٰ گذشته از طرف وزارت معارف طالبان اعلام شد، استقبال کرده است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد روز جمعه ۱۸ مارچ (۲۷ حوت) در یک پیام تویتر نوشت: "من از طرح اعلام شده توسط طالبان برای بازگشایی مکاتب دختران و پسران به تاریخ ۲۲ مارچ استقبال میکنم. "
آقای گوتیرش همچنین خواستار فراهم سازی زمینهٔ آموزش برای تمام پسران و دختران شد.
وزارت معارف حکومت طالبان روز پنجشنبه گفت که دختران در سرتاسر افغانستان اجازه دارند تا هفتهٔ آینده به مکاتب خود برگردند.
عزیز احمد رایان، سخنگوی وزارت معارف طالبان، به خبرگزاری رویترز گفت: "تمامی مکاتب به روی همه پسران و دختران باز خواهد شد. "
آقای رایان افزود که "اما برای دختران شرایطی وجود دارد" و آن اینکه دانش آموزان دختر جدا از پسران و فقط توسط معلمان زن تدریس میشوند.
سخنگوی وزارت معارف طالبان گفت که در برخی مناطق روستایی که کمبود معلمان زن وجود دارد، معلمان مسن مرد اجازه خواهند داشت به دختران تدریس کنند.
سهیل شاهین، سخنگوی پیشین دفتر سیاسی گروه طالبان نیز با تایید این خبر به صدای امریکا گفت: "همانطور که وزارت معارف اعلام کرده، مکاتب باز خواهند شد. "
در همین حال، شاهین از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید ماموریت ملل متحد برای یک سال دیگر در افغانستان، استقبال کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۱۷مارچ (۲۶ حوت) قطعنامهای را تصویب کرد که براساس آن حضور سازمان ملل متحد در افغانستان برای یک سال دیگر تمدید شد.
شورای امینت ملل متحد همچنین به برقراری روابط سیاسی با افغانستان تحت سلطه طالبان که هنوز جامعه بین المللی آن را به رسمیت نشناخته است، رای داد.
شاهین به صدای امریکا گفت: "تجدید [ماموریت] یوناما تصمیم مناسب شورای امنیت ملل متحد است. "
او گفت: "اما به رسمیت شناختن دولت فعلی و واگذاری کرسی افغانستان به دولت فعلی نیز ضروری است، زیرا در این صورت یوناما با یک دولت شناخته شده برای تسهیل کمک های بشردوستانه و تعامل با آن، برخورد خواهد کرد."
چندی پیش، گروه طالبان، سهیل شاهین، سخنگوی پیشین دفتر سیاسی این گروه در قطر را به صفت نمایندۀ دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی کرد، اما هنوز هم نصیر احمد فایق، امور این ماموریت دپلوماتیک را به پیش میبرد.
طالبان پس از تسلط بر کابل جز ادارات معدود دولتی، به شمول سکتور صحت و معارف، زنان را از رفتن به کار منع کرده و نیز دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند.
تحت حاکمیت قبلی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان عمدتاً از حق کار و تحصیل محروم بودند و معمولاً هنگام خروج از خانه مجبور بودند صورت خود را بپوشانند و با یک محرم شرعی همراه باشند.