لینک های دسترسی

Breaking News

زنان افغان از مناظرۀ سالانۀ شورای امنیت ملل متحد چه توقع دارند؟


هم‌زمان با برگزاری نشست شورای امنیت ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، شماری از مدافعان حقوق زن می‌گویند که توقع می‌رود در این نشست در مورد حقوق گرفته شدۀ زنان در افغانستان بحث جدی صورت گیرد.

شورای امنیت ملل متحد امروز پنجشنبه ۲۰ اکتوبر (۲۸ میزان) مناظرهٔ سالانهٔ خویش را تحت عنوان "زنان، صلح و امنیت" برگزار می‌کند. گفته می‌شود که این بار حقوق زنان افغان در محراق توجه این نشست قرار دارد.

رقیه ساعی، فعال حقوق زن به صدای امریکا گفت که تحصیل، کار و آزاد زیستن از جمله حقوقی است که طی یک سال حاکمیت طالبان از زنان افغان گرفته شده است.

خانم ساعی افزود که باید در مناظرۀ سالانۀ شورای امنیت ملل متحد در مورد این حقوق زنان افغان بحث جدی صورت بگیرد تا آنان بتوانند به این حقوق شان دست یابند.

شیبا رووفی، دیگر فعال حقوق زن معتقد است که این مناظره اقدام نیک و فرصتی است تا تمام گزارش‌ها در مورد نقض حقوق زنان در افغانستان شریک ساخته شود.

خانم رووفی افزود: "شریک شدن این گزارش‌ها باعث می‌شود که راه حلی برای معضلات افغانستان و معضلات کنونی زنان افغانستان پیدا شود".

به گفتۀ این فعال حقوق زن، زنان در حاکمیت طالبان "بردۀ جنسیتی" شمرده می‌شود و طی یک سال و چند ماه زنان افغانستان از تمام حقوق بشری خویش محروم شده اند.

او گفت که انزوا و افسردگی، خشونت‌های فزیکی، روحی و روانی، نکاح‌های اجباری، کودک همسری، زایمان‌های قبل از وقت، فقر و بیکاری پیامدهای حکومت طالبان برای زنان است.

خانم رووفی علاوه کرد: "ما از شورای امنیت (ملل متحد) خواهان تعهد به میثاق‌های حقوق بشری برای زنان افغانستان استیم تا راه حلی به معضلات کنونی زنان افغانستان داشته باشند و این نشست‌ها سبب شود که سرنوشت نصف قشر جامعه...به دست بیاید".

این در حالی است که طالبان پس از مسلط شدن دوباره بر افغانستان، برخلاف تهدات خود عمل کرده اند. این گروه در ۱۴ ماه گذشته دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران مسدود نگهداشته و زنان را از کار به استثنای شمار معدودی از سکتور‌ها، به شمول معارف و صحت منع کرده اند.

در اوایل هفتۀ جاری، هیدر بار،‌ مسوول بخش زنان در دیدبان حقوق بشر، به صدای امریکا گفت که این مناظره فرصت مهمی برای تلاش به تمرکز توجه جهان بر وضعیت درماندهٔ زنان و دختران در افغانستان است.

او افزود که از ملل متحد تقاضا خواهد کرد تا برای نظارت و حفاظت از حقوق بشر کارهای بیشتری را انجام دهد و از کشورهای عضو خواهد خواست تا علیه ناقضین حقوق بشر در افغانستان، به شمول رهبران طالبان، اقدام کنند.

خانم بار به صدای امریکا گفت که از کشورهای دخیل در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهند خواست تا از صلاحیت این شورا برای مجازات ناقضین حقوق بشر، به شمول آن عده از رهبران طالبان که بیشتر مسوول نقض حقوق بشر اند، استفاده شود.

هیدر بار گفت که از شورای امنیت خواستار مجازات به شمول وضع تعزیرات و منع سفر آنعده رهبران طالبان خواهد شد که ناقض حقوق بشر اند. شماری از اعضای رهبری طالبان از قبل تحت تعزیرات ملل متحد قرار داشته و بر مسافرت آنان محدودیت وضع شده است.

XS
SM
MD
LG