استیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی ملل متحد میگوید که بر اساس گزارش تازۀ کمیشنری عالی این سازمان در امور پناهندگان، سال آینده حدود سه میلیون پناهنده در سراسر جهان به اسکان مجدد نیاز خواهند داشت.
بر اساس گزارش تازۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان که روز چهارشنبه پنجم جون (۱۶ جوزا) نشر شده، نیازمندی اسکان مجدد این پناهندگان ناشی از درگیریهای جدید و تغییرات اقلیمی است.
دوجاریک گفت که اسکان مجدد پناهندگان شامل جابجایی آنان در کشوری است که با پذیرش آنها و اعطای اسکان دایم به آنها موافقت کرده است. او گفت که دولتها بر اساس صلاحدید خودشان به این پناهندگان اسکان مجدد خواهند داد.
او افزود: "برای نهمین سال متوالی، سوریهای آواره همچنان بالاترین نیازهای اسکان مجدد را دارند و انتظار میرود تقریباً یک میلیون [پناهنده] از طریق اسکان مجدد به حمایت نیاز داشته باشند."
همچنان بر اساس این گزارش، افغانستان با ۵۵۸هزار پناهنده در رده دوم، سودان جنوبی با ۲۴۲هزار در رده سوم، روهینگیاهای میانمار با ۲۲۶هزار در رده چهار، سودان با ۱۷۲هزار در جایگاه پنجم و جمهوری دموکراتیک کانگو نیز با ۱۵۸هزار پناهنده در رده ششم قرار گرفته اند.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که نیازهای اسکان مجدد در قاره امریکا نیز به شدت افزایش یافته است.
قبلاً سازمان بینالمللی مهاجرت نیز با نشر گزارشی گفته بود که افغانستان، سوریه و میانمار در صدر فهرست کشورهایی قرار دارند که شهروندان آن به خاطر خشونت، خانههای خود را ترک میکنند و به کشورهای خارجی پناه میبرند.
با این حال، کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان از کشورها خواسته است تا تلاشهای شان را برای اطمینان از دسترسی کسانی که نیاز به اسکان مجدد دارند، دو برابر کنند.
وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان پیش از این گفته است که در حال حاضر بیش از هفت میلیون افغان به عنوان پناهنده و مهاجر در خارج از کشور به شمول کشورهای همسایه زندگی میکنند.
گروه