لینک های دسترسی

Breaking News

یونیسف: سال گذشته ۵۰۰ کودک افغان در اثر انفجار مواد باقی‌مانده از جنگ کشته یا زخمی شدند


ملل متحد گفته است که به دلیل چندین دهه جنگ در افغانستان، این کشور یکی از بالاترین سطوح آلودگی مهمات انفجاری در جهان و بیشترین ماین و مواد منفجرناشده را در اراضی خود دارد.(عکس ارشیف)
ملل متحد گفته است که به دلیل چندین دهه جنگ در افغانستان، این کشور یکی از بالاترین سطوح آلودگی مهمات انفجاری در جهان و بیشترین ماین و مواد منفجرناشده را در اراضی خود دارد.(عکس ارشیف)

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) گفته است که تنها در سال گذشته میلادی، بیش از ۵۰۰ کودک افغان در اثر انفجار مواد منفلق‌ناشدهٔ باقی مانده از جنگ در افغانستان کشته یا زخمی شدند.

یونیسف ناوقت یکشنبه پنجم جنوری (۱۶ جدی) با نشر اعلامیه‌ای، از افزایش تلفات ناشی از انفجار مواد منفلق‌ناشدۀ باقی‌مانده از جنگ در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

این ادارهٔ ملل متحد نگفته که این کودکان در کدام ولایات جان باخته‌اند و شمار دقیق کشته‌ها و زخمی‌ها را هم مشخص نکرده است.

این ادارۀ ملل متحد اضافه کرده که برای جلوگیری از تلفات انسانی، برنامه‌های آگاهی دهی را در برخی از ولایات برای کم از کم سه میلیون نفر به ویژه کودکان راه‌اندازی کرده است.

به گفتۀ ملل متحد آنان در این برنامه‌های آموزشی، کودکان را از خطرات ناشی از موادهای منفلق‌ناشدۀ باقی‌مانده از جنگ و دربارۀ شناسایی انواع ماین‌ها معلومات داده اند.

این ادارۀ ملل متحد اضافه کرده است: "در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ کودک در اثر حوادث مهمات منفجر ناشده یا مواد انفجاری باقی‌مانده از جنگ کشته یا به شدت زخمی شدند. یونیسف سال گذشته، حدود سه میلیون کودک و بستگان آنان را در مورد خطرات مهمات انفجاری، از جمله دربارۀ چگونگی شناسایی، جلوگیری از قوع انفجار و گزارش (به مراجمع مسوول) آموزش داد."

ملل متحد گفته است که به دلیل چندین دهه جنگ در افغانستان، این کشور یکی از بالاترین سطوح آلودگی مهمات انفجاری در جهان و بیشترین ماین و مواد منفجرناشده را در اراضی خود دارد.

این در حالی است که هفته گذشته، کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ از تلفات غیرنظامیان در اثر "حوادث مرتبط به انفجار" در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفت که در جریان سال ۲۰۲۴ میلادی، ۴۵۵ نفر به شمول کودکان کشته و زخمی شده‌ اند.

بر اساس معلومات صلیب سرخ، این غیرنظامیان افغان در ۲۳۴ "حادثۀ مرتبط به خطرات انفجاری" کشته یا زخمی شده اند.

به گفتۀ کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ، این سازمان با همکاری جمعیت هلال احمر افغانستان، به بیش از ۲۴۰هزار نفر، که بیش از نصف آنان کودکان بودند، برنامه‌های آگاهی‌دهی دربارۀ خطرات ناشی از مواد انفجاری منقلق‌ناشدۀ باقی‌مانده از جنگ ارایه کرده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG