لینک های دسترسی

Breaking News

ملاقات رییس مجلس نمایندگان امریکا با رهبر تایوان واکنش چین را برانگیخت


باوجود هشدارهای چین، کیون مک‌کارتی،‌ رییس مجلس نمایندگان کانگرس امریکا، امروز چهارشنبه پنجم اپریل (۱۶ حمل) با سای اینگ وین، رییس جمهور تایوان، در ایالت کالیفورنیا دیدار کرد و او را "یک دوست بزرگ برای امریکا" خواند.

مک‌کارتی گفت: "من امیدوارم که راه‌هایی برای همکاری مردم امریکا و تایوان برای ارتقای آزادی اقتصادی، دموکراسی، صلح و ثبات پیدا خواهیم کرد."

مک‌کارتی در یک کنفرانس خبری گفت: "قصد ما تشدید تنش نیست. ما می‌خواهیم به ایجاد و تقویت دموکراسی و آزادی ادامه دهیم. هیچ ترسی نباید وجود داشته باشد."

رییس جمهور تایوان در پاسخ گفت: "ما وقتی با هم کار می‌کنیم قویتر هستیم."

اما او همچنین هشدار داد که تهدیدات نظامی چین را "نمی‌توان دست کم گرفت". او گفت که تایوان به دنبال "وضعیت صلح آمیز" است و "تلاش می کند تا شریک قابل اعتمادی برای جهان باشد."

در این دیدار که در کتابخانه رونالد ریگن در جنوب کالیفورنیا برگزار شد، ده‌ها تن از قانونگذاران جمهوری‌خواه و دموکرات نیز حضور داشتند و به گرمی از رییس جمهور تایوان استقبال کردند.

ملاقات سای با قانونگذاران امریکایی، به ویژه کیون مک‌کارتی،‌ رییس مجلس نمایندگان کانگرس امریکا، مخالفت شدید چین را برانگیخته است.

به گزارش سینهوا، رسانه دولتی چین، وزارت خارجه این کشور روز پنجشنبه ششم اپریل (۱۷ حمل) دیدار کیون مک کارتی و رییس جمهور تایوان را محکوم کرد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت: "در پاسخ به اقدامات شدیداً اشتباه‌آمیز ایالات متحده و تایوان، چین اقدامات قاطع و موثری را برای حفاظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی اتخاذ خواهد کرد."

بر اساس قانونی که از سوی کانگرس ایالات متحده تصویب شده است، امریکا استقلال تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما متعهد است تا آن جزیره را در زمینۀ دفاع از خود کمک کند. چین همواره از حمایت حکومت ایالات متحده از تایوان شدیداً انتقاد کرده است.

این وزارتخانه با اشاره به پالیسی ایالات متحده در قبال تایوان، گفت: "نشست روز چهارشنبه به شدت اصل چین واحد را نقض کرده است."

وزارت خارجهٔ چین افزود: "مسئله تایوان هستهٔ اصلی منافع چین و خط مقدم قرمزی است که نباید در روابط چین و امریکا از آن عبور کرد."

سینهوا گزارش داده که وزارت دفاع چین نیز دیدار رییس مجلس نمایندگان کانگرس امریکا با رییس جمهور تایوان را محکوم کرده است.

این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرده است: "ما قاطعانه با هرگونه تعامل رسمی بین ایالات متحده و تایوان و هرگونه سفر رهبر مقامات تایوان به ایالات متحده به هر نام یا به هر بهانه‌ای مخالفیم."

پیش از این سفارت چین در واشنگتن نیز از قانونگذاران امریکایی خواسته بود که از هرگونه تعامل و دیدار رسمی با رییس جمهور تایوان بپرهیزند.

اما مقامات امریکایی قبلاً گفته بودند که چین نباید از سفر خانم سای به ایالات متحده منحیث بهانه‌ای برای فعالیت‌های پرخاشگرانه در اطراف تنگهٔ تایوان استفاده کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید هفتهٔ گذشته به خبرنگاران گفت که هیچ دلیلی برای واکنش شدید وجود ندارد.

او افزود که این سفر در مطابقت با روابط دیرینهٔ امریکا با تایوان و پالیسی امریکا برای چین واحد قرار دارد؛ پالیسی که تغییر نخواهد کرد.

در سال‌های اخیر روابط میان واشنگتن و بیجینگ روی مسایل مختلف رو به وخامت نهاده است. مناقشه تجارت دوجانبه، نقض حقوق اقلیت‌ها در چین، به ویژه مسلمانان اویغور در شین ژیانگ، وضع قوانین سختگیرانه چین بر هانگ کانگ، موقف چین در برابر تایوان و حمایت امریکا از تایوان و مناقشه در آب‌های جنوب چین که چندین کشور منطقه بر آن ادعای مالکیت دارند، از عوامل عمده تیرگی روابط میان دو اقتصاد بزرگ جهان شده است.

XS
SM
MD
LG