صدها جنگجوی گروه مرتبط به داعش که هفتۀ گذشته در ولایت جوزجان به حکومت افغانستان تسلیم شدند، "اسیران جنگی اند، نه مهمانان با افتخار."
جوزف ووتل فرماندۀ قوماندانی مرکزی اردوی ایالات متحده با بیان این مطلب می گوید که جنگجویان تسلیم شدۀ داعش تحت پیگرد قرار گرفته و به خاطر جرایم مرتکب شدۀ شان پاسخگو خواهند بود.
آقای ووتل، روز چهارشنبه گفت که حکومت افغانستان به آنان "اطمینان داده است که با آن جنگجویان شاخۀ خراسان داعش، به مثابۀ اسیران جنگی برخورد خواهد شد."
آقای ووتل به شبکۀ خبری ان بی سی امریکا گفته است "صدها جنگجوی" تسلیم شده از جوزجان به "زندان های حکومتی انتقال یافته اند، جاییکه آن افراد تحت بازجویی قرار گرفته و به خاطر هر جرمی که انجام داده اند پاسخگو قرار خواهند گرفت."
پیش از این، عبدالله عبدالله، رئیس اجراییۀ افغانستان نیز در یک جلسۀ شورای وزیران تاکید کرده بود که جنگجویان تسلیمشدۀ داعش مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
آقای عبدالله با تاکید بر مقامات امنیتی گفت "این جنگجویان مصالحه نکرده اند؛ بلکه برعلاوۀ اینکه رهبر شان کشته شد، با طالبان نیز درگیر بودند و شرایط آنها را به ترک نبرد مسلحانه مجبور ساخت و سرانجام به جانب دولت تسلیم شدند."
به تاریخ چهارم ماه اگست، نیویارک تایمز یک مقالۀ را به نشر سپرده نگاشته بود که افراد تسلیم شده در یک مهمانخانه نگهداری می شود و به آنان اجازه داده شده تا از تیلفون های موبایل استفاده کرده و مصاحبه کنند.
آقای ووتل، فرماندۀ قوماندانی مرکزی اردوی امریکا گفت که آن وضعیت "فقط برای لحظاتی" پس از تسلیمی بوده که مقامات أفغان مصروف پیشبرد کار های بعدی تسلیم شدگان بوده اند.
براساس گفته های این جنرال ارشد امریکایی، مقامات افغان به امریکایی ها "اجازۀ دسترسی و همکاری در تحقیقات" را خواهند داد.
آقای ووتل گفت که ایالات متحده در از بین بردن و محو گروه داعش هیچ تزلزل و توهمی ندارد و "ماموریت ما از بین بردن آن سازمان است."
جوزف ووتل شمار دقیق جنگجویان گروه داعش را در افغانستان روشن نساخت اما تاکید کرد که "حضور آن گروه در جوزجان به اندازۀ کافی از بین رفته" و "اعتماد به نفس" آن گروه کاهش یافته است.
جنرال ووتل تصریح کرد که ایالات متحده به "اعمال فشار" علیه گروه های محلی مرتبط با داعش و القاعده در افغانستان ادامه می دهد و "مطمین استم که تسلیم شدن افراد در هفتۀ گذشته نیز نتیجه عملیات بوده است."
شاخۀ خراسان گروه داعش همچمنان در ننگرهار و کنر فعالیت می کند. آقای ووتل گفت که در آن مناطق "نسبتا محدود" اند و بررسی ها نشان می دهد که آن گروه در آن مناطق "در حال گسترش نیستند."
در ماه اپریل ۲۰۱۷، اردوی ایالات متحده بزرگترین بم غیر اتمی را که به "مادر بم ها" معروف بود علیه مواضع گروه داعش در ننگرهار استفاده کرد که ده ها جنگجوی آن گروه را از بین برده و شبکۀ بزرگی از مغاره ها و راه های زیر زمینی داعش را تخریب کرد.