پس از آنکه امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان کنفرانسی را برای گفتگو در مورد "به رسمیت شناختن طالبان" برگزار میکند، قصر سفید گفته است که هرگونه بحث در مورد به رسمیت شناختن طالبان در چنین نشست غیرقابل قبول است.
یک مقام حکومت امریکا روز پنجشنبه ۲۰ اپریل (۳۱ حمل) به صدای امریکا گفت: "نیت و مرام این نشست، هرگز بحث در مورد به رسمیت شناختن طالبان نبوده است و هرگونه بحث در مورد به رسمیت شناختن طالبان در این نشست، غیرقابل قبول خواهد بود."
امینه محمد، معاون منشی عمومی ملل متحد به تازگی در سخنرانی در دانشگاه پریستون ایالات متحده از برگزاری نشست بینالمللی در مورد افغانستان خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در این نشست "گامهای کوچک" در راستای "به رسمیت شناخته شدن" طالبان برداشته شود.
اظهارات این مقام ملل متحد واکنشهای گسترده را در پی داشت و شمار زیادی از افغانها آن را محکوم کردند.
در پی این واکنشها، ستیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد گفت که بر اساس منشور این سازمان، به رسمیت شناخته شدن یک دولت صلاحیت کشورهای عضو ملل متحد است.
دوجاریک روز چهارشنبه ۱۹ اپریل (۳۰ حمل) در یک کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل متحد از امینه محمد به عنوان مبارز خط مقدم دفاع از حقوق زنان و دختران افغان یاد کرد. دوجاریک گفت: "او بر ضرورت رویکرد هماهنگ بینالمللی در خصوص افغانستان تاکید کرده است که شامل یافتن زمینهٔ مشترک بر دیدگاههای درازمدت و ارسال پیام واحد به مقامهای حکومت باالفعل [طالبان] است که زنان افغان جایگاهی را که حق شان است در جامعهٔ افغانستان داشته باشند."
سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که قرار است نشستی پشت درهای بسته با میزبانی انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد به تاریخ ۱-۲ ماه می در شهر دوحه، پایتخت قطر برگزار شود که در آن شرکت کنندگان، به شمول نمایندگان ویژهٔ کشورها در امور افغانستان، در مورد اهداف مشترک برای یافتن راه حل پایدار به وضعیت افغانستان بحث خواهند کرد.
تا هنوز روشن نیست که آیا طالبان در این نشست دعوت شده اند یا نه. سخنگوی ملل متحد نیز در کنفرانس خبری روز چهارشنبه از ارایهٔ جزییات در مورد شرکت طالبان در این نشست طفره رفت.
طالبان در ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ بر افغانستان مسلط شدند و برخلاف تعهدات قبلی آن گروه که در مقایسه با حاکمیت قبلی شان بر افغانستان -بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ – رویکرد معتدلتری را در پیش خواهند گرفت، محدودیتهای فراوانی را بر زنان وضع کرده اند.
در تازه ترین اقدام، حکومت طالبان زنان افغان را از کار در ادارات ملل متحد منع کرد. افزون بر این، طالبان دختران و زنان افغان را از آموزش به سویهٔ بالاتر از صنف ششم مکتب و کار در بیرون از منزل به شمول سازمانهای غیردولتی ملی و بینالمللی منع کرده اند. این گروه همچنین بر سیر و سفر، حضور زنان در پارکهای تفریحی و کلبهای ورزشی محدودیت وضع کرده است.
تا کنون هیچ کشور، به شمول پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عرب که حاکمیت قبلی طالبان را به رسمیت شناخته بودند، حکومت سرپرست کنونی طالبان را به رسمیت نشناخته است.