ایالات متحده روز چهارشنبه دوم نومبر (۱۱ عقرب) خواستار اخراج ایران از کمیسیون زنان ملل متحد شد، کمیسیون بین دول که برای برابری جنسیتی و توانمند سازی زنان اختصاص یافته است.
لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در ملل متحد گفت که حقوق بسیاری از زنان و دختران در ایران نقض میشود و کمیسیون وضعیت زنان ملل متحد در چنین حالتی نمیتواند کار کند که فعالیت آن از داخل تحت شعاع قرار گیرد. او افزود که عضویت ایران یک "لکهٔ زشتی" بر اعتبار این کمیسیون است.
پیش از این، کاملا هریس، معاون رییس جمهور ایالات متحده، در بیانیهای گفت که "ایران با انکار حقوق زنان و سرکوب وحشیانه مردم خود نشان داده است که مناسب خدمت در این کمیسیون نیست."
او افزود که ایالات متحده، به این باور است که "هر کشوری که به طور سیستماتیک حقوق زنان و دختران را پامال میکند، در هیچ نهاد بینالمللی یا سازمان ملل متحد که مسوول حمایت از همین حقوق است، نباید نقشی ایفا کند."
معاون رییس جمهور ایالات متحده همچنان گفته است که امریکا در کنار زنان شجاع ایران که به صورت مسالمتآمیز برای حقوق اساسی و کرامت انسانی خود اعتراض میکنند، ایستاده است.
کاملا هریس در بیانیهاش گفته است: "حضور ایران، یکپارچگی عضویت در این کمیسیون و تلاش برای پیشبرد ماموریت این کمیسیون را بی اعتبار میکند. به همین دلیل است که امروز ایالات متحده قصد خود را برای همکاری با شرکای خود جهت حذف ایران از کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل متحد اعلام میکند."
در این حال، جاوید رحمان، گزارشگر ویژهٔ ملل متحد در امور ایران گفت که تحقیقات در خصوص مرگ مهسا امینی به گونهٔ بی طرف، مستقل و شفاف انجام نشد.
او یک بار دیگر خواستار تحقیقات در مورد مرگ این دختر کرد شد که پس از بازداشت توسط گشت ارشاد در نظارت پولیس جان باخت.
این در حالی است که اعضای شورای امنیت ملل متحد یک نشست غیررسمی را در مورد اعتراضات در ایران و تلاشهای تهران برای سرکوبی اعتراضات در آن کشور راه اندازی کرد.
با وجود آنکه سفیر ایران در ملل متحد از اعضای این شورا خواسته بود تا در این نشست اشتراک نکنند، شماری زیادی از اشتراک کنندگان نیز خواستار تحقیقات بیطرف و شفاف قضیهٔ مهسا امینی شدند.
گزارشگر ویژهٔ ملل متحد گفت که در جریان تظاهرات، نیروهای امنیتی ایران تا اکنون ۲۷۷ نفر، به شمول ۴۰ کودک را کشته و هزاران نفر دیگر را بازداشت کرده اند.