وزارت امور زنان افغانستان میگوید که در شش ماه نخست سال مالی، ۲۵۸۲ قضیه خشونت در برابر زنان ثبت شده است.
سپوژمی وردک، معین این وزارت روز دوشنبه ۲۰ جولای (۳۰ سرطان) به خبرنگاران گفت که بیشترین این خشونتها در ولایتهای هرات، فاریاب، سرپل، ننگرهار، بغلان، تخار، فراه، بلخ، سمنگان، قندهار و بامیان صورت گرفته است.
با آنهم، خانم وردک افزود که آمار خشونت علیه زنان بیشتر از رقم ثبت شده است، چون در چهار ماه گذشته به دلیل وضع قرنطین و محدودیت در شهرهای بزرگ، کمتر زنان به مراجع حمایت از زنان دسترسی داشته اند.
معین وزارت امور زنان گفت که از جمله تمامی قضایای خشونت در برابر زنان، ۳۴ قضیه حاد در دورۀ قرنطین اتفاق افتاده است که شامل ۱۸ قتل، هشت قضیه جراحت شدید، هفت مورد خودکشی و یک قضیه محکمه صحرایی میشود.
او افزود: "بادغیس دو قتل، سرپل پنج قتل، چهار مجروحیت شدید، سه خودکشی و یک محکمه صحرایی، پکتیا یک قضیه مجروحیت شدید که مردی بینی زنش را بریده و امروز جراحی پلاستیکی میشود. یک قضیه قتل در کابل، دو مورد در لوگر، یک قتل، یک مجروحیت و دو قضیه خودکشی در غور و در بامیان دو خودکشی، دو قتل و یک مجروحیت [ثبت شده است]."
به گفتۀ وی، چهار قضیه قتل در ولایتهای دایکندی، هرات، جوزجان و بغلان نیز ثبت شده است.
سال مالی در افغانستان به تاریخ نخست ماه جدی آغاز میشود.
سینا شنا منصور، معاون لوی سارنوالی افغانستان در امور منع خشونت علیه زنان و تخلفات کودکان به خبرنگاران گفت که مقایسه به سالهای پیش ثبت خشونت در برابر زنان افزایش یافته است.
او افزود که در شش ماه سال روان، ۱۱۷۹ قضیه خشونت در برابر زنان در لوی سارنوالی ثبت و به آن رسیدگی شده است.
خانم منصور گفت که خشونت در برابر زنان از لحاظ نوعیت در مواردی افزایش و در مواردی نیز کاهش را نشان میدهد.
معاون لوی سارنوالی افغانستان گفت: "در ۱۳۹۸ قضیه تجاوز جنسی در سراسر افغانستان ۷۴ قضیه داشتیم؛ اما در ۱۳۹۹، ما ۱۲۱ قضیه تجاوز جنسی را ثبت کردیم و به آن رسیدگی صورت گرفته است. قضایای مجبورکردن به خودکشی ۴۱ قضیه در سال ۱۳۹۸ بوده، در حالی که در سال ۱۳۹۹ ما ۲۰ قضیه داشتیم."
به گفتۀ وی، مجروحیت که منجر به مرگ زنان شده، از ۴۶ قضیه در ۱۳۹۸ خورشیدی به ۸۰ مورد در سال روان افزایش یافته است.
خانم منصور افزود که لوی سارنوالی در ایام قرنطین بر اساس فرمانهای رییس جمهور افغانستان، ۳۵۸ زن محبوس را رها کرده است.