جریان موسوم به "جنبش زنان پنجرۀ امید" از بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغان توسط پولیس پاکستان ابراز نگرانی کرده و از سازمان ملل متحد خواسته است که برای جلوگیری از اذیت و آزار افغانها در آن کشور اقدام کند.
این زنان معترض افغان ناوقت روز یکشنبه پنجم جنوری (۱۶ جدی) با نشر اعلامیهای گفته اند که با تشدید توقیف و اذیت و آزار مهاجران افغان توسط پولیس، بسیاری از زنان معترض، فعالان حقوق بشر، خبرنگاران، کارمندان ملکی و نظامیان حکومت پیشین افغانستان در معرض خطر اخراج از پاکستان قرار گرفته اند.
در روزهای اخیر، شماری از مهاجران افغان در اسلام آباد گفته اند که پولیس پاکستان روند بازداشت و اخراج آنان را در این شهر آغاز کرده و نیروهای امنیتی با یورش به محل بود و باش افغانها، آنان را توقیف و به افغانستان باز میگردانند.
به گفتۀ آنان، در میان افرادی که از سوی پولیس بازداشت میشوند، زنان و کودکان نیز شامل اند. آنان همچنان گفته اند که به دلیل هراس از بازداشت توسط پولیس از خانههای شان بیرون شده نمیتوانند.
"جنبش زنان پنجرۀ امید" با ابراز نگرانی گفته است: "در صورت اخراج اجباری پناهجویان به افغانستان تحت سلطۀ گروه افراطی و تروریستی طالبان، زندگی آنها با خطر شکنجه و قتل روبه رو خواهد شد."
پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان بسیاری از زنان معترض، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و جامعۀ مدنی، قربانیان خشونت، دگرباشان جنسی و شماری از افغانهای که در دو دهۀ گذشته با نظامیان امریکایی و دیگر کشورها در افغانستان کار کرده بودند، به دلیل هراس از طالبان به پاکستان فرار کرده و در حال حاضر منتظر رسیدگی به پروندههای شان توسط کشورهای اروپایی، امریکا و کانادا اند.
محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، به تاریخ ۲۷ نومبر (هفتم قوس) گفت که سر از ۳۱ دسمبر ۲۰۲۴، شهروندان افغانستان نمیتوانند بدون اجازه نامهٔ پولیس در اسلام آباد زندگی کنند.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که حزب تحریک انصاف پاکستان به تاریخ ۲۴ نومبر ۲۰۲۴ تظاهرات را برای آزادی عمران خان آغاز کرد و هزاران نفر را برای برپا کردن تحصن در اسلام آباد گردهم آورد.
سفارت حکومت طالبان در اسلامآباد این اقدام وزیر داخله پاکستان را محکوم کرده و در خبرنامهای گفته است که نباید با افغانها رفتار تبعیضآمیز صورت گیرد.
از سوی دیگر، کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان گفته است که این موضوع را بررسی میکند و گفته است که هیچ گونه سند رسمی در این مورد از وزارت داخله پاکستان دریافت نکرده است.
این کمیشنری ماه گذشته با نشر اعلامیهای گفت که پاکستان باید از هرگونه تصمیم دربارۀ مهاجران جلوگیری کرده و به محافظت از آنان ادامه دهد.
کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در اعلامیه گفته بود که اکثریت مهاجران افغان از قانون پاکستان اطاعت میکنند و باید به وضعیت آنان از دید بشردوستانه نگاه شود.
گروه