لینک های دسترسی

Breaking News

بانک جهانی تادیات به فعالیت‌های خود در افغانستان را توقف داد


این تصمیم بانک جهانی نه روز پس تصرف کابل توسط گروه طالبان اتخاذ شد
این تصمیم بانک جهانی نه روز پس تصرف کابل توسط گروه طالبان اتخاذ شد

سخنگوی بانک جهانی گفته است که به دنبال تصرف کابل توسط گروه طالبان، هیات رهبری این بانک روز سه شنبه ۲۴ آگست (۲ سنبله) پس از بررسی وضعیت در افغانستان تصمیم گرفت تا پرداخت‌های پولی به آن کشور متوقف شود.

سخنگوی بانک جهانی افزود که این بانک در مورد وضعیت کنونی افغانستان و همچنان چشم انداز توسعه و انکشاف در این کشور به ویژه برای زنان" عمیقاً نگران" است.

بانک جهانی گفته است که مشورت‌ها را با جامعه بین المللی و شرکای توسعه‌ای در مورد وضعیت کنونی افغانستان و راه‌های حفظ دستاوردهای اخیر در آن کشور ادامه خواهد داد.

پس از آنکه گروه طالبان به تاریخ ۱۵ آگست ۲۰۲۱ میلادی بر کابل مسلط شد، کمک‌ کنندگان خارجی اعلام کردند که کم از کم در کوتاه مدت مساعدت‌های خود را به افغانستان متوقف می‌کنند.

ایالات متحده اعلام کرد که میلیارد‌ها دالر پول بانک مرکزی افغانستان را که در بانک ذخایر فدرال شهر نیویارک نگهداری می‌شد، منجمد کرده است. صندوق بین‌المللی پول یا IMF نیز انتقال ۴۵۰ میلیون دالر را به حکومت افغانستان بسپارد، به تعلیق در آورد.

به همین ترتیب، آلمان نیز اعلام کرد که ۳۰۰ میلیون دالر کمک آن کشور که قرار بود به حکومت افغانستان سپرده شود، انتقال داده نخواهد شد.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده گفته است که کمک‌های بشردوستانۀ امریکا به افغانستان ادامه خواهد یافت، اما با خروج کامل قوای امریکایی و ناتو از افغانستان، چگونگی فعالیت سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی مبهم باقی مانده است.

بروز بحران پس از ورود طالبان به کابل

بانک جهانی فقط چند روز پس از آن پرداخت پول را به افغانستان متوقف کرد که اداره انکشافی ملل متحد یا UNDP هشدار داد که با تسلط گروه طالبان در کابل، افغانستان شاهد بحران شده و افغان ها مجبور به ترک کشور شان شده اند.

این ادارهٔ ملل متحد با نشر اعلامیه‌ای گفته است که وضعیت اضطراری و توقف کمک‌های بشری توام با فلج شدن ادارات دولتی ممکن موجب از دست رفتن پیشرفت‌های انکشافی شود که به مشکل در دو دههٔ گذشته در افغانستان به دست آمده است.

در این اعلامیه آمده است:‌ "نگران استیم که وضعیت پیش آمده ناشی از منازعه، عدم اطمینان، خشکسالی و همه گیری کووید۱۹، دست آوردهای شکنندهٔ از جمله حقوق زنان و دختران افغان را به مخاطره بیاندازد."

آخیم اشتاینر، یک مقام UNDP، از جامعه بین المللی خواست تا کمک‌های خود را به شهروندان افغانستان ادامه دهد.

این مقام ملل متحد گفته است که "مردم افغانستان نسبت به هر وقت دیگر حال به کمک های توسعه‌ای و بشری نیاز دارند" و به گفتۀ وی این سازمان متعهد است تا کمک‌های خود را برای مردم آسیب پذیر و نیازمند ادامه دهد.

XS
SM
MD
LG