بانک جهانی در گزارش تازهاش گفته است که برخی از کشورهای منطقه، به ویژه افغانستان، از رهگذر اقتصادی صدمه دیده و بحران عمیق به گونهٔ دوامدار رشد این کشور را تضعیف میکند.
بانک جهانی به نقل از برنامهٔ غذایی جهان نگاشته است که فقر افغانستان را فرا گرفته و ۹۲ در صد نفوس این کشور به دلیل عواید ناکافی غذای کافی برای خوردن ندارد.
با آنهم، در این گزارش آمده است که سطح تورم نرخها در افغانستان تا ماه مارچ سال ۲۰۲۳ کاهش یافته و به ۱.۹ در صد رسیده است.
بانک جهانی گفته است که فرصتهای در آمد در جریان زمستان شدید در افغانستان تضعیف شده و این امر سبب پسرفت در بخشهای زراعت، ساختمانی و سایر فعالیتها شد.
اما این نهاد بین المللی گفته است که با جریان یافتن دوبارهٔ کمکهای خارجی، انتظار میرود بازده رشد اقتصادی افغانستان در دو سال آینده مثبت شود.
پس از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، این کشور که از قبل با فقر اقتصادی مواجه و به کمکهای بینالمللی متکی بود، بیشتر در بحران اقتصادی فرو رفته است.
تعزیرات اقتصادی کشورهای غربی، به ویژه ایالات متحده، و خشکسالیهای پیهم نیز به این مشکلات اقتصادی و بحران بشری افزوده است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) گفته است که در سال روان میلادی ۲۸.۳ میلیون نفر (دو سوم جمعیت افغانستان) برای زنده ماندن به کمکهای بشری نیاز خواهند داشت، چون این کشور سومین سال متوالی خشکسالی و دومین سال رکود اقتصادی شدید را تجربه میکند.
بر اساس آمار ملل متحد تخمین میشود که ۹۰ درصد جمعیت افغانستان در آستانۀ فقر قرار دارند که به گفتۀ یونیسف، کودکان بیشترین بار این بحران گرسنگی را تحمل میکنند.
بر اساس ارقام صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) انتظار میرود که ۲.۳ میلیون کودک در سال روان میلادی با سوتغذیه حاد مواجه شوند و از این جمله ۸۷۵ هزار کودک به درمان نیاز خواهند داشت.
یونیسف به تازگی گفته است که از اول جنوری تا پایان ماه مارچ ۱۴۰ هزار کودک مبتلا به سوتغذیۀ حاد را در افغانستان تحت تداوی قرار داده است.
با وجود این چالشها یونیسف گفته است که برای درمان کودکان مبتلا به سوتغذیه حاد تلاش میکند، ولی به گفتۀ این سازمان نیازها هر روز بیشتر میشوند.
این در حالی است که بر اساس آمار برنامه جهانی غذا موارد سوتغذیه در افغانستان به بلندترین سطح رسیده و نیم جمعیت این کشور در طول سال گرسنگی شدید را تحمل میکنند.