ادارۀ غذا و زراعت سازمان ملل متحد میگوید که با وصف کاهش نرخهای جهانی مواد غذایی برای پنجمین ماه متوالی، تا ماه اگست، مصرف کنندگان هنوز مزایای کاهش قیمت مواد غذایی را به خوبی احساس نمیکنند.
نرخهای نازلتر غذا در جهان معمولا نشاندهندۀ دسترسی بهتر در سطح جهانی است. با این هم، ادارۀ غذا و زراعت سازمان ملل متحد میگوید که این بار کاهش نرخ عمده فروشی منجر به دسترسی بهتر مواد غذایی یا کاهش قیمت برای مصرف کنندگان نشده است.
بو بکر بن بلحسن، آمر بخش بازار و تجارت این نهاد ملل متحد، میگوید عرضۀ مواد غذایی بهبود یافته است، اما دسترسی به امتعه غذایی هنوز بهبود نیافته است. با اینحال، در پنج ماه امیر نرخها برای مصرف کنندگان مواد غذایی پایین نیامده است.
او علت آنرا مخارج زیاد پروسس، حمل و نقل، تدارکات و همچنین نرخ مبادله اسعار کشورها در برابر دالر امریکایی دانست و گفت: " بحران مخارج بلند زندگی نیز بر دسترسی به غذا تاثیر گذاشته است. بنابراین، به همین دلیل است که ما شاهد کاهش قیمتها در سطح جهانی نبوده ایم تا بتواند نرخها را برای مصرف کنندگان یا در سطح پرچون فروشی پایین بیاورد."
بن بلحسن هشدار میدهد که کاهش قیمتهای جهانی لزوماً منجر به ثبات بازار نمیشود. او میگوید که این امر به بی باوری و نوسانات پیرامون تحولات بازار انرژی و قیمت کود بستگی دارد.
این مقام ملل متحد گفت که ادامۀ قیمت بلند انرژی و تیل باعث کاهش منفعت و افزایش مخارج تولید برای تولید کنندگان میشود. او افزود که این مسله در سال آینده دهقانان را با چالش جدیتری مواجه خواهد کرد.
او خاطرنشان می کند که ابتکار غله جات بحیره سیاه با میانجیگری سازمان ملل متحد که به اوکراین اجازه میدهد تا حبوبات و سایر مواد غذایی خود را صادر کند، قابل دسترس بودن غذا در بازار جهانی را بهبود بخشیده است. قبل از توافق جولای، روسیه سه بندر کلیدی اوکراین را محاصره کرده بود که باعث یک بحران جهانی غذایی شد.
بن بلحسن میگوید دسترسی بهتر غذا در سطح جهانی به دسترسی بیشتری در سطح مصرف کننده مبدل نشده است. او می گوید که افزایش محموله اجناس از اوکراین، کمبود مواد غذایی در جنوب صحرای افریقا و سایر کشورهای در حال توسعه را کاهش نداده است. او گفت که این به این دلیل است که بیشتر صادرات غله جات به کشورهایی با درآمد متوسط انجام میشود.
او گفت: "بنابراین، واقعاً به کشورهایی که بیشترین آسیب را متقبل میشوند یا بیشتر به منابع داخلی بهتر نیاز دارند، نفع نمیرساند. امیدواریم با گذشت زمان شرایط بهتر شود. امیدواریم محمولههای غذایی به این کشورها نیز برسد. ... ما هنوز در مورد دسترسی، و بحران مخارج زندگی نگران استیم."
این مقام ادارۀ غذا و زراعت سازمان ملل متحد میگوید که خانوادهها در کشورهای کم درآمد و متوسط تمایل دارند ۵۰ تا ۶۰ درصد درآمد ماهانه خود را صرف غذا کنند. او هشدار می دهد که اگر نرخهای مواد غذایی مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا نکند، پیامدهای آن برای امنیت غذایی می تواند بسیار جدی باشد.