لینک های دسترسی

Breaking News

رهبران جهان خواهان اقدام عاجل به منظور رسیدگی به عدم مصوونیت غذایی جهان شدند


رهبران جهان گفته اند که عدم مصوونیت غذایی بیشتر کشور های کمتر توسعه یافته را با آسیب پذیری مواجه کرده است
رهبران جهان گفته اند که عدم مصوونیت غذایی بیشتر کشور های کمتر توسعه یافته را با آسیب پذیری مواجه کرده است

شماری از رهبران جهان روز سه شنبه ۲۰ سپتمبر (۲۹ سنبله) خواهان تلاش‌های عاجل شدند تا به عدم مصوونیت غذایی جهان رسیدگی شود.

وزیران خارجهٔ اتحادیهٔ اروپا، ایالات متحده و اتحادیهٔ افریقا در حاشیهٔ هفتاد و هفتمین مجمع عمومی ملل متحد در مورد کمبود مواد خوراکی ملاقات کردند. موادی خوراکی به مثابهٔ عامل عمدهٔ منازعه و بی‌ثباتی پنداشته می شود.

در همین حال، پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا، در حالیکه تهاجم نظامی ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، بر اوکراین را محکوم کرد، گفته است که "صلح با گرسنگی وجود ندارد و ما نمی توانیم بدون صلح با گرسنگی مبارزه کنیم."

سانچز همچنین گفت که "واقعیت این است که پوتین تلاش می کند تا با غذا جامعهٔ بین المللی را تهدید کند."

قبل بر این، گروه جی-۷ یا هفت کشور عمدهٔ صنعتی جهان در نشست آلمان برای رسیدگی به عدم مصوونیت غذایی تعهد پنج میلیارد دالری کرد. اما اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در آن زمان گفت که هنوز هم نیاز و ''فوریت گسترده" برای رسیدگی به عدم مصوونیت غذایی جهان وجود دارد.

صدراعظم آلمان گفته است که تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین موجب ایجاد و تسریع بحران چند بعدی در جهان شده است. به گفتهٔ شولتز، کشور‌های کمتر توسعه یافته بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار گرفته اند و بیشترین آسیب را از این رهگذر متحمل شده اند.

در همین حال،‌ انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا، گفته است که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، روز چهار شنبه ۲۱ سپتمبر در مجمع عمومی ملل متحده سخنرانی خواهد کرد و کمک‌های جدید کشورش را در این عرصه اعلام خواهد کرد.

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، روز سه شنبه گفت که کشورش هزینهٔ انتقال گندم اوکراین به سومالیا را پرداخت خواهد کرد، کشوریکه در حال حاضر با خطر قطحی دچار است.

اوکراین یکی از بزرگترین تولید کنندگان غلات در جهان است، اما تهاجم نظامی روسیه بر این کشور، قیمت مواد خوراکی از جمله غلات را در جهان افزایش داد.

روسیه و اوکراین دو صادرکنندۀ بزرگ غله‌جات در جهان اند. توقف صادرات غله از اوکراین به خارج در چند ماه های گذشته موجب کمبود مواد خوراکی و افزایش‌ قیمت ها به ویژه در کشورهای فقیر جهان شده است.

اما روسیه تعزیرات اقتصادی غرب به آن کشور را مقصر افزایش قیمت مواد خوراکی در جهان خوانده است، ادعایی که ایالات متحده آنرا را محکوم کرده و گفته است که تعزیرات واشنگتن محصولات زراعتی و کالا‌های بشردوستانه را هدف قرار نداده است.

بر اساس آمار برنامۀ جهانی غذا (WFP)، حدود ۸۲۸ میلیون نفر در جهان هرشب گرسنه به خواب می‌روند.

XS
SM
MD
LG