خلیلزاد: با مقامات افغان دربارۀ 'گزینه‌های مختلف و بدیل' بحث کردم

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان در پایان سفرش به کابل می‌گوید که با مقامات افغان برای تسریع روند صلح در مورد گزینه‌های مختلف بحث کرده است.

آقای خلیلزاد روز پنجشنبه چهارم مارچ (۱۴ حوت) در یک سلسله تویت‌ها نوشت که حکومت افغانستان و طالبان باید راهی برای حل و فصل سیاسی و برقراری آتش‌بس دایمی و جامع پیدا کنند.

نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان می‌افزاید که در سفرش به کابل با مقامات حکومت، جامعۀ مدنی، رهبران زن و چهره‌های سیاسی صحبت کرده و آنچه برای دپلماسی و جلب حمایت گسترده‌تر جهانی به منظور کمک‌ به افغان‌ها برای پیشرفت سریع‌تر در روند صلح نیاز است، بیان کرده است.

او نوشته است: "در کابل، من در مورد بدیل‌ها و گزینه‌های مختلفی برای پیشبرد روند صلح بحث کردم. آنچه شنیدم دلگرم شدم. حمایت گسترده‌ از نیاز به حرکت سریع‌تر و تحقق صلح عادلانه و پایدار که افغان‌ها خواهان و شایسته آن هستند، وجود دارد."

آقای خلیلزاد بیشتر در مورد جزییات نداده است، اما روز گذشته یک مقام ارشد وزارت خارجۀ ایالات متحده تایید کرد که ایجاد یک حکومت مشارکتی شامل این گزینه‌ها بوده است.

این منبع وزارت خارجه که نخواست نامش فاش شود، گفت که تلاش می‌شود با افزایش نقش ملل متحد در روند صلح افغانستان، یک نماینده از سوی سازمان ملل متحد نیز تعیین شود تا با زلمی خلیلزاد و نمایندگان سایر کشورها برای افغانستان، در بخش صلح همکاری کند.

برگزاری یک نشست بزرگ با اشتراک کشورهای دخیل در مسله صلح افغانستان به شمول ایران و پاکستان به میزبانی ملل متحد جهت ایجاد یک دیدگاه مشترک و همکاری در سطح بین‌المللی برای ترغیب و تسریع امور صلح افغانستان، و ترغیب جوانب صلح از سوی کشورهای با نفوذ نیز شامل این گزینه‌ها بوده است.

حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان می‌گوید که این کشور خواهان تضمین برای صلح و ثبات است. او روز گذشته در آخرین روز نمایشگاه نیروهای امنیتی افغان تاکید کرد: "هر طرحی که مطرح می‌شود، باید صلح و ثبات را تضمین کند و باید این را هم جامعه بین‌المللی و هم طالبان پیش از پیش به افغانستان و مردم افغانستان تضمین کرده بتوانند."

از سویی هم، پیش از این بارها رییس جمهور افغانستان گفته است که قدرت را بر اساس یک انتخابات به رییس جمهوری بعدی می‌سپارد.

همچنان مقامات امریکایی گفته اند که این پیشنهادها در مرحلۀ ابتدایی است و تصمیم نهایی را نیز در این زمینه خود افغان‌ها خواهند گرفت.