شماری از باشندگان شهر مزارشریف می گویند که روند جمع آوری معتادان در یک سال گذشته از سوی طالبان سبب کاهش حضور معتادان مواد مخدر از سطح شهر شده است.
احمد، باشنده شهر مزارشریف گفت که پیش از آغاز کارزار جمع آوری معتادان از سطح شهر تجمع معتادان در کنار جادهها سبب برهم خوردن نظم شهری شده بود.
او که در یکی از جادههای شهر مزارشریف مصروف فروش وسایل دست دوم است در گفتگو با صدای امریکا گفت که معتادان لوازم دوکانداران را سرقت میکردند.
او افزود: "معتادان بسیار کم شده است. دلیلاش را نمیدانم، یا معتادین خود جلو خود را گرفته اند یا هم مردهاند، دقیق نمیدانم. اما نسبت به سابق خیلی کم شده است. قبلاً در همین اطراف ما بسیار معتاد بود. حالا ما روزانه پنج تا معتاد را هم نمیبینیم."
باشندگان شهر مزارشریف جمع آوری و درمان معتادان را یکی از دستاوردهای نیروهای طالبان در یک سال گذشته در این شهر می خوانند.
رحیم داد، باشنده دیگر این شهر که از حضور معتادان در سطح شهر ناراضی بود به صدای امریکا گفت: "قبلاً من به چشم خود میدیدم که معتادان اموال کراچیها را از طرف شب دزدی میکردند. وقتی ما آنها را به پولیس تحویل میدادیم، پولیس هم از اینکه معتاد است، کاری نمیکرد. حالا آن طور نیست و برخورد جدی با معتادان می شود."
اما باشندگان این شهر از طالبان می خواهند که برای محو پدیده مواد مخدر باید جلو کشت و خرید و فروش آن گرفته شود تا معتادان دسترسی آسان به مواد نداشته باشند.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد اعلام کرده است که افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۸۶ درصد تریاک جهان را تولید کرد.
با وجودی که رهبر طالبان در یک فرمانی کشت، تولید و خرید و فروش هرنوع مواد نشه آور را منع اعلام کرده، اما بر بنیاد گزارش ها در یک سال گذشته که طالبان کنترول افغانستان را به عهده گرفته اند کشت مواد مخدر در برخی ولایت های افغانستان افزایش یافته است.