نماینده ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان میگوید که در سفر سه روزهاش به هند در مورد تداوم کمکهای بشری و حضور حداقل در افغانستان بحث و گفتگو کرده است.
توماس نیکلاسن، ناوقت روز یکشنبه ۱۲ فبروری (۲۳ دلو) با نشر رشته تویتهای گفته است: "ما توافق کردیم که حضور حداقل ما در کابل برای درک بهتر وضعیت و حمایت از افغانهای نیازمند مفید است."
این توافق در حالی صورت گرفته که هم اکنون اتحادیه اروپا در افغانستان حضور اندک دارد و هند پس از سقوط حکومت اشرف غنی، فعالیتهای دپلوماتیک خود را هنوز در این کشور از سر نگرفته است.
به گفتۀ این دپلومات اروپایی، منافع اتحادیه اروپا و هند در مورد یک افغانستان با ثبات و امن مشابه است.
او افزوده است: "ما نگرانیهای خود را در مورد وضعیت بشری وخیم به اشتراک گذاشتیم و توافق کردیم که کمکهای بشردوستانه بسیار مورد نیاز است."
نیکلاسن همچنان با دپلوماتهای افغان، منطقه و سایر شرکای نزدیک اتحادیه اروپا، صاحب نظران و اعضای رسانهها دیدار کرده است. به گفتۀ او، آنان از اینکه گروههای تندرو در افغانستان در حال تبدیلشدن به یک تهدید فزاینده برای امنیت هند استند، نگرانی کرده اند.
او نگاشته است: "برخی از آنها همکاری نزدیکتر میان همسایگان افغانستان را برای رسیدگی به این موضوع پیشنهاد کردند، در حالی که برخی دیگر به مسایل اعتماد به عنوان یک مانع اشاره کردند."
نماینده ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان به تاریخ دوم فبروری (۱۳ دلو) در یک سفر سه روزه به اسلامآباد سفر کرده و در مورد ضرورت ایجاد حکومت همهشمول در افغانستان با مقامات آن کشور بحث و گفتگو کرد.
توماس نیکلاسن پس از این سفر گفت که در این دیدارها، همچنین روی وضعیت بشری و به ویژه تاثیرات منفی ممنوعیت کار زنان در موسسات غیردولتی بر میلیونها نفر این کشور صحبت کرده است.
سفرهای نمایندۀ اتحادیه اروپا برای افغانستان به منطقه در حالی صورت میگیرد که با گذشت هر روز طالبان محدودیتهای بیشتر را بر زنان و دختران در افغانستان وضع میکنند.
طالبان پس از مسلط شدن مجدد بر افغانستان به طور فزایندهای قوانین سختگیرانه را در آن کشور وضع کرده اند، به ویژه بر کار و تحصیل زنان و دختران. ممنوعیت سفر زنان بدون محرم، عدم اجازه رفتن به حمام، پارکهای تفریحی، کلبهای ورزشی و حجاب کامل اجباری از جمله نمونههای بارز محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر زنان و دختران به حساب میرود.
جامعۀ بینالمللی تا اکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و به آن گروه هشدار داده است که افزایش محدودیتها بر زنان و دختران آنان را بیشتر منزوی ساخته و کشورها و سازمانهای کمک کننده از حکومت طالبان بیشتر فاصله خواهند گرفت.