یک سازمان مدافع حقوق کودکان، افغانستان، سودان جنوبی و چاد را از رهگذر حقوق کودکان، بدترین کشورهای جهان شناسایی کرده است.
سازمان حقوق کودکان (KidsRights) امروز ۲۶ جون (پنجم سرطان) به منع آموزش دختران در افغانستان اشاره کرده و افغانستان را از میان ۱۹۳ کشور، در جایگاه ۱۹۱ قرار داده است.
یونیسف به تازگی گفته است که از هر سه کودک افغان یکی آن از رفتن به مکتب بازمانده و ۶۰ درصد این کودکان، دختران اند.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید یونیسف: از هر سه کودک افغان یکی آن از رفتن به مکتب بازمانده استپیش از این، صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) گزارش داده بود که بیش از ۱۵ میلیون کودک در افغانستان به کمکهای بشری و محافظتی نیاز دارند.
فران ایکویزا، نمایندهٔ یونیسف در افغانستان، در اوایل سال جاری گفت که کودکان در افغانستان "گرسنه از خواب بیدار میشوند و گرسنه به بستر خواب میروند. آنان برای رفع تشنگی شان به آب پاک دسترسی ندارند و نه هم کمپل نرم برای خوابیدن دارند."
یونیسف گفته است که انتظار میرود ۲.۳ میلیون کودک افغان در سال جاری با سوی تغذیه مواجه شوند و از این میان ۸۷۵هزار آنان برای سوی تغذیه حاد به معالجه نیاز خواهند داشت.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید یونیسف: در سه ماه ۱۴۰ هزار کودک مبتلا به سوتغذیه تحت درمان قرار گرفتنداین سازمان همچنان گفته که جنگ اوکراین سبب شده است که کودکان بیشتر در سرتاسر جهان در فقر زندگی کنند و گرسنه بمانند.
شاخص سازمان حقوق کودکان که بر اساس معلومات ادارات ملل متحد تهیه شده است، نشان میدهد که ۲۵ در صد کودکان جهان در جریان سال جاری در فقر زندگی خواهند کرد.
سازمان حقوق کودکان مستقر در هالند گفته است که بحرانهای متعدد، مانند جنگ اوکراین، تغییرات اقلیمی و همهگیری کووید۱۹ فشارها را بر کودکان بیشتر کرده است.
شاخص سالانهٔ سازمان حقوق کودکان که احترام به حقوق کودکان را سنجش میکند، سویدن، فنلند و آیسلند را در میان ۱۹۳ کشور، بهترین کشورها برای کودکان شناسایی کرده است.
این سازمان گفته است که به دلیل جنگ اوکراین که سبب بلند رفتن نرخ مواد غذایی در سراسر جهان شده است، از هر چهار کودک در جهان، یکی آن، در سال جاری زیر خط فقر زندگی خواهد کرد.
در گزارش این سازمان آمده است که ۷.۵ میلیون کودک اوکراینی بیشتر از کودکان دیگر تاثیرات جنگ را متحمل شده اند.
بر اساس این گزارش، در میان سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به دلیل همهگیری کروناویروس، ۶۷ میلیون کودک واکسینهای معمول را دریافت نکردند.
سازمان حقوق کودکان همچنان گفته است که به نظر میرسد فقر روز افزون سبب افزایش میزان مرگ میر کودکان زیر سن پنج سال در کشورهای مانند مدغاسکر و نایجر شده است.
مارک دولیرت، بنانگذار و رییس این سازمان از کشورهای جهان و ادارات امدرسان خواست تا برای حفاظت از کودکان در مقابل این فاجعه و برای مساعد کردن زمینه به آیندهٔ بهتر کودکان، اقدامات فوری را روی دست گیرند.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش فرانسپرس استفاده شده است.