زنان معترض افغان: تعامل بی‌قید و شرط با طالبان سبب افزایش بحران می‌شود

ارشیف

ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان در واکنش به اظهارات معاون منشی عمومی سازمان ملل متحد در مورد برگزاری نشستی جهت به رسمیت شناختن طالبان خواستار وضاحت شده است.

امینه محمد، معاون سرمنشی ملل متحد روز دوشنبه ۱۷ اپریل (۲۸ حمل) در سمیناری که ریاست عامه و امور بین‌الملل دانشگاه پرینستون ترتیب داده شده بود، با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان در حال بررسی برگزاری کنفرانسی در روزهای آینده برای گفتگو در مورد به رسمیت شناختن طالبان است.

او گفت که در این نشست بین‌المللی، علاوه بر دیگران، نمایندگان ویژه همه کشورهای جهان برای افغانستان دور یک میز گردهم خواهند آمد.

در واکنش به این اظهارات، ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که در نزدیک به دو سال گذشته طالبان حدوداً چهل فرمان را به هدف حذف زنان از جامعه صادر کرده اند.

این ایتلاف طالبان را مسوول آپارتاید جنسیتی در افغانستان خوانده و گفته است که این گروه زنان را از حق کار، آموزش و حتا گشت‌و‌گذار آزادانه ممنوع کرده اند.

در اعلامیۀ این ایتلاف آمده است: "به رسمیت شناسی گروهی که مسوول نقض گستردهٔ حقوق بشری مردم افغانستان استند، نه تنها به مثابه حکم کشتار زنان افغانستان و تقویت بی‌ثباتی و بحران است بلکه به اعتبار سازمان ملل به عنوان بزرگ‌ترین و معتبرترین نهاد مسوول حفظ و ترویج حقوق بشری صدمه وارد می‌کند".

ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان با نگرانی از اظهارات معاون سرمنشی سازمان ملل متحد شدیداً ابراز نگرانی کرده و به گونۀ جدی خواستار وضاحت لازم در این زمینه شده است.

این ایتلاف تاکید کرده است: "ما یکبار دیگر تاکید می‌کنیم که تعامل و گفتگوی بی‌قید و شرط با طالبان هیچ نتیجه‌ای جز جرات بخشی به این گروه در پی نخواهد داشت و تنها منجر به افزایش بحران در افغانستان خواهد شد".

همچنان در اعلامیه از جهان خواسته شده است که نباید مقاومت مردم افغانستان به خصوص "مقاومت مدنی شجاعانه زنان افغانستان در برابر ستم طالبان" نادیده گرفته شود.

همچنان زنان معترض افغانستان از سازمان ملل توقع دارد که در حمایت از مردم و به ویژه زنان افغانستان در برابر طالبان قاطعانه و یکپارچه ایستادگی کند و این گروه را به پذیرفتن اراده، خواست‌ها و ارزش‌های شهروندان این کشور وادار سازد.

با این حال، امینه محمد در سخنانش ابراز امیدواری کرده است که گام‌های کوچک پیدا شود تا آنان را در مسیر به رسمیت شناختن طالبان بازگرداند.

او گفت: "آیا ممکن است؟ من نمی دانم. (اما) این بحث باید اتفاق بیفتد. طالبان آشکارا خواهان به رسمیت‌شناخته شدن استند، و این اهرمی (فشار) است که ما داریم".

پس از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، هیچ کشوری تا حالا ادارهٔ سرپرست این گروه را به رسمیت نشاخته است، به شمول پاکستان که از سوی حکومت پیشین افغانستان به تمویل، تجهیز و آموزش طالبان متهم بود.