ادارۀ ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان، ارقام صادرات و واردات افغانستان را طی سه ربع اول سال گردآوری که بر اساس آن صادرات این کشور در این مدت ۲۰ میلیون دالر کاهش یافته، اما واردات آن به بیش از یک میلیارد دالر افزایش داشته است.
این اداره امروز دوشنبه ۱۹ فبروری (۳۰ دلو) با نشر اعلامیهای گفته است که در سه ربع اول سال روان، افغانستان به ارزش یک میلیارد و ۳۵۵ میلیون دالر کالا صادر کرده و به ارزش شش میلیارد و ۲۲۸ میلیون دالر کالای تجارتی وارد کرده است.
این در حالی است که ارزش صادرات افغانستان در سه ربع اول سال ۱۴۰۱ خورشیدی به یک میلیارد و ۳۷۵ میلیون دالر و ارزش واردات آن به پنج میلیارد و ۱۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر میرسید.
در اعلامیه آمده است: "بیشترین اقلام صادراتی کشور در سه ربع اول سال روان به پاکستان بوده که در مجموع ارزش آن به ۶۸۹ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر میرسد. پس از آن هندوستان با ۴۶۳ میلیون و امارات متحده عربی با ۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم و سوم قرار دارند."
معلومات این اداره نشان میدهد که بیشترین بخش اقلام صادراتی افغانستان را امسال میوههای خشک تشکیل میدهد، طوری که در نه ماه به ارزش ۳۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دالر صادر شده است. پس از آن نباتات طبی، مواد معدنی و میوههای تازه به ترتیب در جایگاه دوم، سوم و چهارم اقلام صادراتی افغانستان قرار دارند.
اداره ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان گفته است: "بیشترین اقلام وارداتی کشور در سه ربع اول سال روان از ایران بوده که در مجموع ارزش آن به یک میلیارد و ۳۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر میرسد. پس از آن پاکستان با یک میلیارد و ۱۵۶ میلیون و ۱۰۰ هزار دالر و چین با یک میلیارد و ۱۴۷ میلیون دالر در جایگاه دوم و سوم قرار دارند."
افغانستان در نه ماه نخست سال روان خورشیدی به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دالر مواد نفتی و روغنیات موتر وارد کرده است و پس از آن، ماشینآلات، وسایط ترانسپورتی و پرزهجات با ۶۹۱ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم واردات این کشور قرار دارد.
اداره ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان گفته است که منسوجات، فلزات و محصولات فلزی، در جایگاه سوم و چهارم واردات این کشور قرار گرفته اند.
پیش از این بانک جهانی با نشر گزارشی گفته بود که افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱.۹ میلیارد دالر صادرات و ۷.۸ میلیارد دالر واردات داشت.
به گفتۀ بانک جهانی، رشد واردات افغانستان بیشتر از رشد صادرات آن است که سبب افزایش فاحش کسر بیلانس تجارتی در این کشور شده است.