هزاران مسلمان در سراسر پاکستان روز جمعه ۱۳ اکتوبر (۲۱ میزان) پس از ادای نماز جمعه در سراسر آن کشور به ضد حملات اسراییل و حمایت از فلسطینیها مظاهره کردند.
احزاب سیاسی و مذهبی، دهها مظاهرات کوچک را در شهرهای کراچی، لاهور، پشاور و اسلامآباد، پایتخت پاکستان، راه اندازی کرده و بیرقهای ایالات متحده و اسراییل را آتش زدند.
طاهره خان ۵۰ ساله، یکی از معترضانی است که در مظاهرات ضد اسراییل در شهر لاهور اشتراک کرده است. او گفت: "ظلم و تعدی بسیار زیاد بر فلسطینیها اعمال شده است که هیچ کس نمی تواند آن را تحمل کند."
شاهد حسین۴۷ ساله، معترضی دیگر میگوید که رهبران کشورهای اسلامی برای ایستادگی در کنار فلسطینیها ناکام مانده اند.
او افزود: "ما به جادهها آمدهایم تا به حاکمان خود تفهیم کنیم که آنان نیاز ندارند از ایالات متحده بترسند و مردم از آنان میخواهند تا در کنار فلسطینیها ایستاد شوند-نه امریکا و اسراییل." حسین گفت که پولیس در شهر پشاور از جمله پنجهزار معترض، نزدیک به ۲۰ نفر را دستگیر کرده است.
خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که چند صد نفر از حامیان فلسطینیها در شهرهای کابل و جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار، نیز درمظاهرات ضد اسراییلی اشتراک کردند، اعتراضاتی که توسط طالبان سازماندهی شده است.
یکی از معترضان خطاب به فلسطینیها گفت: "شما تنها نیستند. ما با شما استیم. ما غریب استیم، اما هر آنچه در توان داریم، انجام خواهیم داد. امروز چیزی زیاد انجام داده نمیتوانیم، اما به پای خود ایستاده میشویم و از شما حمایت میکنیم."
این اعتراضات چند روز پس از آن در افغانستان و پاکستان راه اندازی شد که گروه حماس شنبه گذشته در یک حملهٔ غافلگیرانه بالای اسراییل، بیش از ۱۳۰۰ نفر به شمول غیرنظامیان را کشت. از زمان ایجاد اسراییل در سال ۱۹۴۸ میلادی، این مرگبارترین حمله بر اسراییل پنداشته میشود.
تندروان حماس نزدیک به ۱۵۰ نفر به شمول افرادی را گروگان گرفته اند که شهروندی دوگانه دارند؛ حماس همچنین تهدید کرده است که اگر اسراییل غیرنظامیان را بدون هشدار قبلی آماج حمله قرار بدهد، در مقابل هر حمله، یک گروگان را خواهد کشت.
اسراییل نیز در یک اقدام تلافیجویانه حملات هوایی و توپخانهای را از شش روز به اینسو بالای غزه آغاز کرده است. این حملات نه تنها موجب کشته شدن بیش از ۱۵۰۰ نفر شده، بلکه بیش از ۴۰۰ هزار نفر از خانههای شان آواره شده اند.
حکومت پاکستان از استفاده بیش از حد زور و از محاصره شدید فلسطینیها به شدت انتقاد کرده است.
در همین حال، سازمان ملل متحد از اردوی اسراییل خواسته است تا با در نظر داشت تشدید حملات در غزه، دستور انتقال ۱.۱ میلیون نفر از شمال به جنوب غزه را لغو کند.
منطقهٔ غزه که در کنترول تندروان گروه حماس قرار دارد، دو میلیون و سیصد هزار جمعیت دارد. این منطقه از سال ۲۰۰۶ میلادی تا حالا زیر محاصرهٔ زمینی، هوایی و دریایی قرار دارد. حالا اسراییل پس از حملات حماس دسترسی مردم غزه به آب، برق و غذا را قطع کرده است.