امریکا ۲۰۲ میلیون دالر کمک اضافی برای بنگله‌دیش فراهم می‌کند

هیات ایالات متحده و مقامات حکومت موقت بنگله دیش در مراسم ارایه کمک مالی به آن کشور

یک هیات ایالات متحده روز یکشنبه ۱۵ سپتمبر (۲۵ سنبله) در بازدید از داکه، پایتخت بنگله دیش، گفت که به حمایت از رشد اقتصادی، نهادسازی، و توسعه بنگله‌دیش متعهد است و به این کشور ۲۰۲ میلیون دلار کمک اضافی فراهم می‌کند.

برنت نیمن، معاون وزارت مالیه ایالات متحده، ریاست این هیات شش نفره را بر عهده داشت. این نخستین هیات ایالات متحده است که پس از روی کار آمدن حکومت موقت به ریاست محمد یونس، برنده جایزه نوبل، از بنگله‌دیش، بازدید می‌کند.

حکومت موقت بنگله‌دیش پس از آن ایجاد شد که شیخ حسینه، صدراعظم پشین آن کشور، در پی اعتراضات گسترده مردم به هند فرار کرد. حکومت صدراعظم پیشین بنگله‌دیش اعتراضات مردمی را با خشونت سرکوب کرد.

یونس هفته گذشته در یک خطابه تلویزیونی گفت که حکومت برای کمک به ثبات اقتصاد که از زمان آغاز جنگ در اوکراین و افزایش کم‌ سابقه هزینه مواد سوخت و غذایی وارد شده با آزمون‌ها مواجه شده است. او خواهان کمک معادل پنج میلیارد دالر شد. بنگله دیش سال گذشته خواهان کمک مالی معادل ۴.۷ میلیارد دالر از سوی صندوق بین المللی پول شده بود.

اداره انکشاف بین‌المللی ایالات متحده (USAID) اعلام کرده است که طبق قراردادی که روز یکشنبه در داکه امضا شد، این اداره ۲۰۲ میلیون دلار برای ترویج حکومتداری خوب، توسعه فرصت‌های مدنی، بشری و اقتصادی بنگله‌دیش فراهم می‌کند.

این توافق به دنبال یک توافق‌نامه صورت گرفت که این اداره بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۶ متعهد به پرداخت مبلغ ۹۵۴ میلیون دالر به بنگله‌دیش شده است. اداره انکشاف بین‌المللی ایالات متحده تا حالا ۴۲۵ میلیون دالر را پرداخته است.

سفارت امریکا متعاقب ملاقات هیات ایالات متحده با یونس، با نشر اعلامیه‌ای که در صفحهٔ فیسبوک خود منشتر کرده، برای "یک آینده عادلانه و همه شمول" بنگله‌دیش، ابراز آمادگی کرده است.

دفتر یونس نیز با نشر اعلامیه‌ای گفته است که رییس حکومت موقت از ایالات متحده خواهان کمک در عرصه بازسازی بنگله دیش، آوردن اصلاحات در قوه قضاییه، پولیس و ساختار مالی و واپس گرفتن سرمایه‌های که توسط رژیم قبلی سرقت شده است، گردید.

در این اعلامیه آمده است که هیات ایالات متحده گفته است که واشنگتن از طریق ارایهٔ کمک‌های تخنیکی و مالی،‌ متعهد شده تا از تلاش‌های پیشنهاد شده برای آوردن اصلاحات در بنگله‌دیش، حمایت کند.

در این ملاقات به موضوعات اصلاحات اقتصادی، سرمایه گذاری، موضوعات مربوط به اشتغالزایی، بحران مسلمانان روهینگیایی که از میانمار به آن کشور پناه‌ آورده‌آند، و سفر یونس به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز صحبت شد.

این هیات متشکل از مقامات امریکایی با اعضای کلیدی حکومت موقت بنگله دیش، به شمول محمد توحید حسین، مشاور امور خارجه، صلاح الدین احمد، مشاور امور مالی و تجارت و احسان منصور، رییس بانک بنگله دیش نیر ملاقات کرد.

دونالد لو، معاون وزیر خارجه ایالات متحده در امور آسیای جنوبی که بعد از ختم سفرش به هند به بنگله دیش رسید نیز در این هیات شامل بود.

سفارت ایالات متحده گفته که روی تعهد خود به سمت همکاری با بنگله دیش در زمینه گسترش فرصت‌های اقتصادی، ایجاد ظرفیت‌ در نهاد‌ها، حمایت از حقوق بشر و رسیدگی به تهدیدات اقلیم، تاکید کرده است.