جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، روز پنجشنبه ۱۱ جنوری (۲۱ جدی) گفت که نیروهای امریکایی و بریتانیایی بر اساس هدایت وی، مواضع شورشیان حوثی را در یمن هدف قرار دادند.
قصرسفید با نشر بیانیهای گفت که این حملات به حمایت آسترالیا، بحرین، کانادا و هالند صورت گرفت.
بایدن گفت که این حملات در "پاسخ مستقیم" به حملات حوثیها علیه کشتیهای بین المللی در بحیرهٔ سرخ راه اندازی شد، حملاتی که بر اساس معلومات قصر سفید، پرسونل امریکایی، غیرنظامیان و شرکای امریکا را با خطر مواجه کرده و تجارت و آزادی تحرک کشتیرانی را تهدید کرده است.
عربستان سعودی پیرامون این حملات در یمن اظهار نگرانی کرد. وزارت خارجهٔ عربستان روز جمعه ۱۲ جنوری با نشر بیانیهای خواستار "خویشتنداری" و جلوگیری از تشدید تنشها شد.
در بیانیه آمده است: "پادشاهی عربستان سعودی عملیاتهای نظامی که در منطقهٔ بحیرهٔ سرخ و حملات هوایی که بر شماری از ساحات در جمهوریت یمن صورت میگیرد را با نگرانی تمام دنبال میکند."
لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که این حملات سیستم رادار، میزایل و ظرفیتهای طیارههای بیسرنشین حوثی را هدف قرار داد تا قابلیتهای تهاجمی این گروه را کاهش داده باشد.
آستن افزود: "اقدام امروزی ایتلاف پیام واضحی را به حوثیها میرساند که اگر آنان حملات غیرقانونی شان را متوقف نسازند، بهای بیشتری را خواهند پرداخت."
جنرال مایکل ایریک کوریلا، قوماندان فرماندهی مرکزی ایالات متحده گفته است که "اعمال غیرقانونی و خطرناک آنان (حوثیها) تحمل نخواهد شد و آنان حسابده قرار داده خواهند شد".
در اعلامیهٔ این قوماندانی آمده: "ما تندروان حوثی و تمویل کنندگان ایرانی بیثبات کنندهٔ آنان را برای حملات غیرقانونی، بیباک و بیرویهای که تا اکنون ۵۵ کشور را متاثر کرده و زندگی صدها تن از نیروهای بحری، به شمول نیروهای امریکایی را به خطر انداخته است، حسابده قرار میدهیم."
حکومتهای ایالات متحده، بریتانیا، کوریای جنوبی، نیوزیلند، هالند، آلمان، دنمارک، کانادا، بحرین و آسترالیا در یک اعلامیهٔ مشترک گفتند که با وجود هشدارهای قوی، حوثیها به حملات شان در بحیرهٔ سرخ ادامه داده و چندین کشتی، به شمول کشتیهای امریکایی و بریتانیایی را هدف قرار دادند.
در اعلامیه آمده است که شورای امنیت ملل متحد به تاریخ ۱۰ جنوری با تصویب قعطنامهای حملات حوثیها را تقبیح کرده و خواهان توقف آن شد.
شورشیان حوثی که توسط ایران حمایت میشوند و کنترول اکثریت بخشهای یمن را در دست دارند، سیستم تجارت بین المللی را در طول چند هفته اخیر با حملات بر کشتی های که از تنگه باب المندب در جنوب بحیره سرخ عبور میکنند، مختل کرده اند. این گروه گفته است که این حملات را در واکنش به حملات اسراییل بر غزه انجام میدهد.
بر اساس آمار وزارت دفاع امریکا، از زمان آغاز جنگ گروه حماس و اسراییل در هفتم اکتوبر سال گذشته، شورشیان حوثی بیش از ۱۰۰ حمله میزاییلی و طیارههای بدون سرنشین را به سمت اهدافی در بحیرهٔ سرخ و اسراییل انجام داده اند.
حملات این گروه سبب شده است که بیش از ۲۰۰۰ کشتی، مسیر خود را هزاران کیلومتر تغییر بدهند تا مصوون بمانند.
حوثیها مدعی شده اند که اسراییل و کشتیهای مرتبط با اسراییل را هدف قرار میدهند و تهدید کرده اند که تا زمان توقف عملیات اسراییل علیه حماس، به حملات خود علیه کشتیهایی که عازم بنادر اسراییل میشوند، ادامه خواهند داد.
در این مطلب از گزارش فرانس پرس استفاده شده است.