بل روجیو، تحلیلگر امریکایی در نهاد "دفاع از دموکراسیها"، میگوید که روابط طالبان و القاعده رشد کرده و به گفتهٔ وی سه فردی که از سوی سازمان ملل متحد به عنوان وابستگان القاعده در افغانستان شناسایی شده اند، دو نفر شان به عنوان والی در حکومت طالبان کار میکنند.
روجیو گفت: "یکی آنان قاری بریال نام دارد که یک رهبر شناخته شدهٔ القاعده و طالبان است. او به عنوان رهبر در شبکهٔ حملات کابل وظیفه اجرا کرده و یک شخص بسیار خطرناک است که اجرای حملات را در برابر نظامیان امریکایی و افغان در کابل و اطراف آن بر عهده داشت. فرد دیگر حافظ حکیم نام دارد. او نیز یک والی است. او یکی از مدافعان ملا ذاکر است که در گوانتانامو بود."
گروه تحلیل و نظارت کمیتۀ تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد به تازگی در گزارشی گفته است که گروههای دهشتافگن در افغانستان اکنون از آزادی بیشتری نسبت به گذشته برخوردار اند و تهدیدات تروریستی در افغانستان و منطقه در حال افزایش است.
در گزارش ملل متحد همچنان در مورد آزادی تحرک تروریستها در داخل افغانستان پس از تسلط دوبارۀ طالبان آمده و گفته شده است که طالبان روابط "قوی و نمادین" با گروههای تروریستی مانند القاعده و تحریک طالبان پاکستان دارند.
طالبان همواره حضور جنگجویان خارجی در افغانستان را رد کرده و گزارش اخیر تیم حمایت تحلیلی و نظارت بر تعزیرات شورای امنیت ملل را تقبیح کرده و آنرا "غیر متوازن" و "دور از واقعیت" خواند.
اما بل روجیو گفت: "طالبان از سال ها بدینسو حضور القاعده در افغانستان را رد کرده اند. آنان حتا پس از آن که ایالات متحده ایمن الظواهری، رهبر القاعده را در کابل کشتند، نیز این ادعا را کردند."
روجیو گفت: "طالبان خود یک تهدید جدی اند. زیرا به گروه های تروریستی خارجی اجازه می دهند تا در داخل خاک شان فعالیت داشته باشند. ساده ترین مثال آن حضور طالبان پاکستانی است که هرروز در داخل پاکستان حملات را انجام می دهند."
بل روجیو با اشاره به آخرین گزارش ملل متحد می گوید که ۶۰۰۰ هزار جنگجوی طالبان پاکستانی در افغانستان حضور دارند. به باور این تحلیلگر امور امنیتی، تحریم های بین المللی در برابر طالبان، گزینهای است که میتواند طالبان را تحت فشار قرار دهد.
مصاحبهٔ کامل با بل راجیو را در اینجا تماشا کنید.