مقامهای طالبان گفته اند که در یک مهاجم انتحاری که قصد ورود به مقر ولایت نیمروز و انجام حمله را داشت، از سوی نیروهای امنیتی شناسایی شده و قبل از رسیدن به هدف از پا درآمد.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلهٔ طالبان روز یکشنبه ۱۴ جنوری (۲۴ جدی) در یک پیام ایکس نگاشته است که این رویداد حوالی چاشت به وقوع پیوسته است.
قانع نوشت: "این فرد مواد انفجاری را در بدن خود جاسازی نموده بود و قصد انفجار را در داخل مقام ولایت نیمروز داشت که قبل از داخل شدن به مقام ولایت همزمان از سوی نیروهای امنیتی شناسایی و از بین برده شد. با تاسف که در این رویداد، سه تن از مسوولین امنیتی زخمی گردیده اند."
محمد قاسم خالد، والی طالبان در نیمروز نیز در یک پیام ویدیویی تایید کرده است که این مهاجم "انتحاری" بوده و رویداد درست در زمانی به وقوع پیوسته است که وی میخواست دفتر کارش را ترک کند.
خالد نیز گفته است که مهاجم پیش از آنکه موفق به انجام حمله شود، از سوی نیروهای امنیتی طالبان شناسایی و به ضرب گلوله از پا درآمد. او گفت: "مواد انفجاری همراه مهاجم انفجار کرد. من خوبم و هیچ مشکلی برایم پیش نیامده است، سه نفر جراحت سطحی برداشته اند و برای درمان به شفاخانه منتقل شده اند."
والی طالبان در ولایت نیمروز توضیح نداده است که منظورش از "دشمنان" کی است و نه هم تا کنون گروهی مسوولیت این رویداد را به دوش گرفته است.
با اینحال، شماری از شاهدان عینی و کاربران شبکههای اجتماعی ادعا کرده اند که این رویداد سبب کشته و زخمی شدن شمار بیشتر افراد شده است، اما این ادعاها تا کنون از سوی منابع مستقل و رسانههای آزاد تایید نشده است.
در تصاویری در شبکههای اجتماعی که ادعا میشود از رویداد امروز در ولایت نیمروز است، یک جسد دیده میشود که در کنار پلههای زینهٔ ساختمان مقر ولایت نیمروز به زمین افتاده است. گفته شده است که این جسد از مهاجم انتحاری بوده است.
طالبان پیش از آنکه در اگست ۲۰۲۲ در افغانستان به قدرت برسند، حملات مرگبار انتحاری را در افغانستان انجام میدادند، اما در نزدیک به دو و نیم سال گذشته که این گروه بر افغانستان حاکم شده است، چندین حملهٔ انتحاری بر اهداف و برخی مقامهای طالبان صورت گرفته است که مسوولیت اکثر این حملات را شاخهٔ خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) به دوش گرفته است.
در بیش از یک هفتهٔ گذشته چندین بم گذاری مرگبار در شهر کابل و عمدتاً در ساحهٔ شیعه نشین غرب کابل صورت گرفته است که مسوولیت بیشتر این حملات را که منجر به کشته شدن غیرنظامیان شده، شاخهٔ خراسان داعش به دوش گرفته است.
با آنکه طالبان تهدید داعش را در افغانستان کم اهمیت جلوه داده و مدعی اند که این گروه در افغانستان سرکوب شده است، سازمان ملل متحد چندی پیش گزارش داد که شمار جنگجویان داعش و اعضای خانوادههای آنان در افغانستان بین ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نفر است.