بسته‌شدن گذرگاه تورخم؛ طالبان و نظامیان پاکستانی درگیر شدند

منابع محلی در ولایت ننگرهار می‌گویند که چند ساعت پس از بسته‌شدن گذرگاه تورخم توسط طالبان، افراد این گروه با نظامیان پاکستانی در محل درگیر شدند.

یک منبع در تورخم که از ذکر نامش در گزارش خودداری کرد به صدای امریکا گفت که این درگیری صبح روز دوشنبه ۲۰ فبروری (اول حوت) آغاز شد و برای یک ساعت ادامه داشت.

تا کنون در مورد تلفات ناشی از این درگیری میان افراد طالبان و نظامیان پاکستانی معلومات دقیق در دست نیست و نیز مقام‌های طالبان و پاکستانی در این مورد ابراز نظر نکرده اند.

در ویدیوهای که در رسانه‌های اجتماعی به نشر رسیده دیده می‌شود که دو طرف از سلاح‌های سبک و سنگین استفاده کرده و مردم در حال فرار از محل اند.

یک مقام پاکستانی به خبرگزاری فرانسه گفت که دروازهٔ تورخم روز یکشنبه پس از آن بسته شد که مرزبانان پاکستانی از ورود مسافری که یک بیمار را همراهی می کرد به پاکستان جلوگیری کردند.

این منبع امنیت مرزی پاکستان گفت که این مسافر به دلیل نداشتن مدارک لازم بر اساس مقررات جدید پاکستان برای پایوازان اجازه نیافت از مرز عبور کند.

این در حالی است که مقام‌های محلی طالبان برای ننگرهار ناوقت روز گذشته، از مسدود کردن گذرگاه تورخم به روی مردم و تجارت خبر دادند.

محمد صدیق، کمیشنر سرحدی گذرگاه تورخم گفته است که طرف پاکستان به تعهدات خود عمل نکرده و به همین دلیل، آنان دروازه تورخم را مسدود کرده اند.

صدیق در این مورد معلومات بیشتر ارایه نکرده، اما تاکید کرده است که این گذرگاه ناوقت دیروز به دستور مقام‌های ارشد حکومت طالبان بسته شده است.

گفته می‌شود که با بسته‌شدن گذرگاه تورخم و درگیری میان افراد طالبان و نظامیان پاکستانی، صدها نفر در دو طرف این بندر گیرمانده و همچنان صدها موتر باربری موقف شده است.

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، تا کنون طالبان و مرزبانان پاکستانی چندین بار در ساحهٔ مرزی تورخم و سپین بولدک-چمن و برخی از مناطق دیگر درگیر شده اند و همواره هر دو طرف همدیگر را به آغاز درگیری های مقصر می‌خوانند.

تورخم از گذرگاه‌های بزرگ و عمدهٔ مرزی میان افغانستان و پاکستان است و بخش زیاد رفت و آمد و تجارت میان دو کشور همسایه از این مرز صورت می‌گیرد.

این در حالی است که پیش از این، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، با اشاره به درگیری‌های اخیر در امتداد خط دیورند میان نظامیان پاکستانی و افراد این گروه گفته بود که ایجاد مشکلات در مرزهای مشترک میان افغانستان و پاکستان به ضرر هر دو کشور است.