انکار شرکت آسترالیایی از ایجاد کارخانۀ پروسس چرس در افغانستان؛ طالبان وضاحت دادند

شرکت مشورتی طبی آسترالیایی سی‌فارم (Cpharm) عقد هرگونه قرارداد با طالبان را در مورد ایجاد کارخانۀ پروسس شاهدانه یا بتۀ چرس در افغانستان رد کرده است.

نام سی‌فارم زمانی سرخط رسانه‌ها شد که قاری سعید خوستی، سخنگوی وزارت داخلۀ طالبان روز چهارشنبه در چند پیام پیهم تویتر از عقد قرارداد و سرمایه‌گذاری ۴۳۰ میلیون دالری شرکتی به همین نام در زمینۀ ایجاد "کارخانۀ پروسس چرس" در افغانستان خبر داد.

اما شرکت سی‌فارم که در آسترالیا مستقر است به خبرگزاری رویترز گفته است که هرگز با طالبان صحبت نکرده و هیچ گونه معاملات خارجی یا دخالت در تجارت کانابیس یا شاهدانه نداشته است.

تونی گابایتس، مسوول مالی شرکت سی‌فارم به خبرگزاری رویترز گفته است که پس از نشر این خبر، تماس‌های پیهم از رسانه‎‌‌ها دریافت کرده است و به گفتۀ وی "این‌همه دروغ است."

آقای گاباتیس گفته است که شرکت سی‌فارم در مورد محصولات دوایی مشورت‌های طبی فراهم کرده و خود تولید کنندۀ دوا نیست.

یک روز پس از پخش این خبرها، آقای خوستی بار دیگر در تویتر پیام گذاشته و وضاحت داده است که مقام‌های طالبان با شرکت سی‌فارم آسترالیایی نه بلکه با شرکت آلمانی در مورد ایجاد کارخانۀ پروسس چرس صحبت کرده است.

اما شرکتی به نام سی‌فارم در آلمان تا کنون در خصوص عقد چنین قراردادی با طالبان، چیزی نگفته است.

آقای خوستی همچنان نگاشته است که قرارداد در زمینۀ تولید چرس صورت نگرفته بلکه این شرکت بتۀ شاهدانه را پیش از آنکه به مرحلۀ تولید چرس برسد، خریداری و محصولات طبی مورد نظر را تولید می‌کند.

شاهدانه که در افغانستان به نام بتۀ چرس مشهور است، برای تولید محصولات مختلف نشه‌آور از جمله چرس، بنگ، ماروانا، وید و چندین محصول دیگر کار گرفته می‌شود.