اتحادیهٔ اروپا از گسترش جنگ به رفح ابراز نگرانی کرد

بمباران شهر رفح، سوم فبروری

اتحادیه اروپا روز شنبه سوم فبروری (۱۴ دلو) در مورد گزارش هایی مبنی بر اینکه اردوی اسراییل قصد دارد جنگ را علیه حماس تا شهر رفح ادامه دهد، ابراز نگرانی عمیق کرد.

جوسیپ بوریل، رییس پالیسی خارجی اتحادیۀ اروپا، گفت که حدود یک میلیون فلسطینی "به تدریج به امتداد مرزهای مصر آواره شده اند" و اگر اسراییل جنگ زمینی خود را تا آنجا ادامه دهد، جایی برای رفتن نخواهند داشت. او وضعیت رفح را "بسیار وخیم" توصیف کرد.

رفح، جنوبی‌ترین شهر نوار غزه میزبان بیش از نیمی از ۲.۳ میلیون ساکن غزه است. آنها پس از فرار از حملات تقریباً چهار ماهه اسراییل به آنجا پناه برده اند.

این در حالی است که نیروهای اسراییلی روز شنبه بخش‌های از شهر رفح را هدف حملات هوایی قرار دادند. مقامات غزه گفته اند که در حملات هوایی روز شنبه به شهررفح و دیرالبلاح کم از کم ۱۸ فلسطینی کشته شدند. تاکنون اردوی اسراییل انجام این حمله را تایید نکرده است.

بوریل که پس از حملات هوایی امریکا به مواضع شبه نظامیان تحت حمایت ایران در عراق و سوریه، سخنرانی می‌کرد، هشدار داد که اگر اسراییل و حماس بر سر آتش‌بس توافق نکنند، درگیری در سراسر منطقه گسترش خواهد یافت.

در همین حال ینس لییرک، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، نیز روز جمعه در یک نشست خبری در ژینو، نگرانی عمیق خود را از تشدید درگیری‌ها در خان یونس و افزایش تعداد افرادی که به رفح فرار می کنند، ابراز کرد.

او افزود: "بیشتر آنها (فلسطینی‌ها) در ساختمان‌های موقت، خیمه‌ها یا در فضای باز زندگی می‌کنند. رفح دیگ‌بخار ناامیدی است و ما از اتفاقات بعدی می‌ترسیم."

بوریل همچنین روز شنبه گفت که جنگ اسراییل و حماس تاثیرات فرا منطقه‌ای داشته و سبب افزایش تنش در لبنان، عراق، سوریه و بحیرهٔ سرخ نیز شده است.

اردوی اسراییل روز شنبه تایید کرد که از زمان حمله گروه حماس به این کشور، بیش از ۵۰ بار اهداف حزب‌الله لبنان در سوریه را هدف قرار داده است.

حملات حزب‌الله لبنان، گروه تحت حمایت ایران، به مناطق شمالی اسراییل ده‌ها هزار شهروند این کشور را مجبور به تخلیه خانه‌های‌شان کرده است.

اسراییل هشدار داده است که اگر حزب‌الله از مناطق مرزی این کشور فاصله نگیرد، ممکن است درگیری‌ها با این گروه به سایر مناطق لبنان کشیده شود.

این در حالی است که گفتگوها برای آتش‌بس در غزه جریان دارد و رهبران حماس روز جمعه اعلام کردند که به زودی به پیشنهادی که اوایل این هفته توسط مصر، قطر و امریکا در پاریس ارایه شده و توسط اسراییل تایید شد، پاسخ داده خواهد شد.

این پیشنهاد شامل یک طرح سه مرحله‌ای است که با توقف شش هفته‌ای درگیری‌ها و ارسال کمک های بیشتر به غزه آغاز می شود.

لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، روز جمعه به خبرنگاران گفت که اجندای که مذاکره روی آن جریان دارد یک "پیشنهاد قوی و قانع کننده" است و او از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا فشار بر حماس را برای پذیرش آن افزایش دهد.