دادخواهی برای رهایی فعالان زن از بند طالبان؛ 'ملل متحد بر طالبان فشار بیاورد'

آرشیف

سازمان حامی جنبش‌های فمینیستی موسوم به "فمنا" برای رهایی فعالان و مدافعان حقوق زن از بند طالبان کمپاین دادخواهی را راه‌اندازی کرده است.

این سازمان که در راستای حمایت از مدافعان حقوق زن و حقوق بشر فعالیت می‌کند، امروز سه شنبه ۳۱ اکتوبر (نهم عقرب) با نشر بیانیه‌ای گفته که بیش از یک ماه است که ندا پروانی، ژولیا پارسی، و اخیراً منیژه صدیقی توسط طالبان بازداشت شده اند، "کسانی که از حقوق زنان در افغانستان دفاع کرده اند."

فمنا تاکید کرده است که اکنون زمان مطالبه پاسخگویی، حصول اطمینان از به رسمیت شناخته شدن و حمایت از صداها و حقوق زنان افغان گذشته است.

در بیانیه این نهاد آمده است: "فمنا از یوناما و نمایندگی‌های دپلوماتیک در افغانستان می‌خواهد تا بر طالبان فشار بیاورند و خواستار پایان دادن به حملات هدفمند آنها علیه زنان مدافع حقوق بشر و دیگر بازیگران مدنی در داخل کشور شوند."

این سازمان همچنان از یوناما، نمایندگی‌های دپلوماتیک و فرستادگان ویژه برای افغانستان خواسته است که دوسیه‌های حقوق بشر در زندان‌های طالبان را علنی کنند و با جدیت از آزادی و حقوق بشری آنها دفاع کنند.

در همین حال، کارشناسان ملل متحد به شمول ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ملل متحد در امور افغانستان، روز سه شنبه با نشر بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از سلامت فزیکی و روانی پروانی و پارسی، رهایی آنان و بستگان شان را موضوع فوری عنوان کردند.

کارشناسان ملل متحد تاکید کرده اند که مردم افغانستان نباید به خاطر دیدگاه دگراندیشانه، آزادی خود را از دست بدهند. در بیانیه آمده است: "به نظر می‌رسد که طالبان به تشدید محدودیت‌ها بر فضای عامه، به ویژه از طریق خفه کردن صدای زنان و دختران ادامه می‌دهند."

فمنا از شرکای کلیدی بین‌المللی نیز خواسته است که هر زمانی جان مدافعان حقوق بشر و زنان افغان در معرض تهدید قرار می‌گیرد، حمایت مالی، حفاظتی و اسکان آنها را فراهم کنند. به باور این سازمان این اقدامات برای حفظ جان و مشارکت این فعالان شجاع لازمی است.

به گفتۀ این سازمان، از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، زنان افغان بی‌باکانه رهبری اعتراضات مدنی، تحمل خشونت و آزار و اذیت را بر عهده داشته‌ اند. با وجود خطرات، به شمول ربوده شدن، شکنجه و کشته شدن، آنها همچنان به مبارزه ادامه داده اند.

فمنا گفته است که از زمان زندانی شدن ژولیا، ندا و منیژه، زنان معترض در سراسر افغانستان همچنان به مقاومت و ایستادگی در برابر طالبان ادامه داده و با راه‌اندازی همایش‌های اعتراضی در محلات سربسته، خواستار عدالت اند و از جامعه بین‌المللی می‌خواهند که طالبان را پاسخگو قرار دهد.

بنا بر ادعای برخی از نهادهای حامی حقوق زنان، نیروهای امنیتی طالبان به تاریخ ۱۹ سپتمبر (۲۸ سنبله) ندا پروانی، همسر و یک پسر چهار ساله اش را در خیرخانه از مربوطات ناحیه یازدهم شهر کابل بازداشت کردند و به یک مکان نامعلوم بردند.

یک هفته پس از نشر خبر بازداشت ندا پروانی توسط طالبان، فعالان مدافع حقوق زنان در افغانستان و نزدیکان خانم ژولیا پارسی، فعال شناخته شده حقوق زنان از بازداشت او و پسرش توسط استخبارات طالبان خبر دادند.

در این حال، شماری از زنان معترض می‌گویند که ۳۳ روز از بازداشت خودسرانه ژولیا پارسی توسط طالبان می‌گذرد، هیچ کس نمی‌داند که او در زندان طالبان چه چیزی را تحمل می‌کند.

این زنان از کسانی که بر طالبان نفوذ دارند، می‌خواهند که باید برای آزادی ژولیا و سایر فعالان در بازداشت طالبان فشار بیاورند.