مسوولان امنیتی در ایالت خیبر پشتونخوا در پاکستان روز سه شنبه ۲۶ مارچ (۷ حمل) از کشته شدن پنج شهروند چین در یک حملهٔ انتحاری در این ایالت خبر دادند.
محمد علی گنداپور، مقام ارشد پولیس ایالت خیبر پشتونخوا، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "در این حملهٔ انتحاری پنج شهروند چین و رانندهٔ محلی آنان کشته شدند."
به گفتهٔ گنداپور، این شهروندان چین از محل احداث یک بند برق در این ایالت به سمت اسلام آباد، پایتخت پاکستان، سفر می کردند که انفجاری در نزدیکی شهر بشام رخ داد.
تا اکنون هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما در گذشته گروههای مخالف حکومت پاکستان به ویژه جداییطلبان بلوچ مسوولیت حملاتی از این گونه را به دوش گرفته اند.
پیش از این نیز شهروندان چین در حملات شبه نظامیان در پاکستان کشته شده اند.
در سال ۲۰۲۱، در اثر انفجار یک بم کنار جاده بر موتر حامل انجنیران در شمال غرب پاکستان، ۱۳ نفر از جمله نه شهروند چین کشته شدند.
چین در چارچوب دهلیز اقتصادی چین و پاکستان، که بخش عمدهٔ ابتکار "یک کمربند یک راه" بیجینگ است و بخش عمدۀ آن در ایالت بلوچستان به ویژه بندر گوادر واقع شده است، تا اکنون دهها میلیارد دالر را صرف ساختن زیربناهای حمل و نقل و انرژی در پاکستان کرده است.
گروههای مختلف تندروان بلوچ در گذشته نیز مسوولیت حملات بر پروژههای مرتبط به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان را به دوش گرفته اند و برای جلوگیری از این حملات و حفاظت علایق و کارمندان چینی هزاران نیروی امنیتی پاکستان در بلوچستان توظیف شده اند.
بلوچستان کم نفوس ترین ایالت پاکستان است، اما این ایالت سرشار از منابع طبیعی و منرالها است. بلوچها از دیر زمان شکایت دارند که از عواید بلوچستان سهم منصفانه به آنان داده نمیشود و این نارضایتی سبب قیام و شورشگری بیش از ده گروه جدایی طلب بلوچ بر ضد حکومت پاکستان شده است.