غنی: تورید مواد غذایی به افغانستان تکاندهنده است

آقای غنی افزایش میزان تولیدات زراعتی را مایۀ تامین ثبات خواند.

رئیس جمهور افغانستان می گوید که هم اکنون افغانستان سال بیش از سه میلیارد دالر محصولات زراعتی و حیوانی را از خارج وارد می کند که به گفتۀ وی یک رقم تکاندهنده است.

محمد اشرف غنی در پانزدهمین دور نمایشگاه بین المللی محصولات زراعتی افغانستان در کابل گفت که در سال روان افغانستان تنها ۶۰۰ هزار تن گندم از بیرون وارد خواهد کرد.

رئیس جمهور غنی اطمینان داد که در چهار سال آینده وزارت های سکتوری به فراهم کردن پنج عنصر مهم زراعتی که آب، زمین، تخم و وسایل کار برای انکشاف زراعت است توجه می کند تا رقم محصولات زراعتی بلند برده شود.

آقای غنی گفت که اگر به زراعت در افغانستان توجه شود، نیازی به تورید محصولات زراعتی از بیرون نخواهد بود. او افزود که بلند رفتن سطح تولیدات زراعتی به تامین ثبات در افغانستان نیز کمک می کند.

کارگران بیکار

همزمان با برگزاری پانزدهمین دور نمایشگاه بین المللی محصولات زراعتی افغانستان، از روز جهانی زنان روستایی نیز در عین مراسم تجلیل به عمل آمد.

رئیس جمهور افغانستان در این مراسم سهمگیری زنان را در فعالیت های زراعتی و تولیدی مهم عنوان کرد و گفت که حکومت وحدت ملی برای بلند بردن نقش زنان در تولیدات زراعتی تلاش می کند.

آقای غنی گفت "زن افغان در تولید نقش بسیار بزرگ دارد اما پول نقد در جیب زن افغان نمی رود، کار زن افغان را ما کار حساب نمی کنیم، وقتی در پوهنتون درس می دادم همیشه پرسان می کردم که مادر تان چه کاره است، نوشته می کردند بیکار. کسی که ۱۴ الی ۱۶ ساعت در روز کار می کند، بنازم این بیکاری را."

رئیس جمهور غنی می گوید با وصف ۱۶ ساعت کار در روز، زنان روستایی و خانه بیکار عنوان می شوند.

رولا غنی بانوی نخست افغانستان در این مراسم با تاکید بر نقش زنان در افزایش تولیدات داخلی گفت که برای رسیدن به یک افغانستان مرفه نیاز است که زنان و مردان در تمام امور به صورت مساوی سهیم گیرند.

نماینده‌گان زنان روستایی افغانستان نیز با تقدیم یک نامه سرگشاده به رئیس جمهور که در این مراسم به خوانش گرفته شد از رهبری دولت خواستند تا از فعالیت های زنان روستایی حمایت نموده و سهولت هایی را برای سهمگیری بیشتر این زنان در فعالیت های زراعتی و تولیدی فراهم کند.

خواست زنان روستایی

زنان روستایی در این نامه خواهان اختصاص بودیجه انکشافی برای تقویت نقش زنان روستایی در افغانستان از طریق برنامه های دراز مدت، از طریق نهاد های دولتی و غیر دولتی، طرح و تطبیق برنامه های متعدد شده و سرمایه گذاری جهت تقویت نقش زنان روستایی را مایۀ رشد اقتصاد ملی و خود کفایی زنان زراعت پیشه خواندند.

روز جهانی زنان روستایی به منظور تقدیر از سهمگیری زنان در فعالیت های زراعتی از سال ۲۰۰۸ به این طرف همه ساله به تاریخ ۱۵ ماه اکتوبر تجلیل می شود. اما این نخستین بار است که این روز در افغانستان به صورت رسمی تجلیل شده است.

در نمایشگاه بین المللی محصولات زراعتی کابل که برای سه روز ادامه می یابد و محصولات زراعتی ۳۴ ولایت در آن به نمایش گذاشته می شود،ده ها زن افغان نیز تولیدات و صنایع دستی زنان از نقاط مختلف این کشور را به نمایش می گذارند.

همچنان در این نمایشگاه ۱۵۵ شرکت زراعتی افغانستان تولیدات داخلی را به نمایش گذاشته اند. در کنار این تولیدات ۱۷ شرکت تولیدی صنایع دستی زنان نیز در این نمایشگاه محصولات شان را کرده اند.

بازار یابی برای محصولات تولیدی افغانستان در بازار های خارجی و معرفی تولیدات افغانستان جهت بلند بردن استفاده از این محصولات در داخل این کشور از اهداف این نمایشگاه گفته شده ست.