کمبود بودجۀ جهانی برای مبارزه با گرسنگی به ۶۵ درصد رسیده است – گزارش

نهاد "اقدام علیه گرسنگی" در گزارشی که روز سه شنبه ۱۶ جنوری (۲۶ جدی) هم‌زمان با نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس منتشر شد، گفته است که کسر تامین مالی جهانی گرسنگی برای کشورهایی که فوری‌ترین نیازها را دارند به ۶۵ درصد رسیده است.

بر اساس این گزارش، تحلیل جدید بودجه از طریق سیستم بشردوستانه سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که تنها ۳۵ درصد درخواست‌های کشورهایی که با سطوح بحران گرسنگی سروکار دارند در سال ۲۰۲۳ تامین شده است.

این نهاد گفته است که بودجه جهانی برای مبارزه با گرسنگی در سال ۲۰۲۳ میلادی در مقایسه با یک سال قبل ۲۳ درصد کمتر شده است.

گزارش گفته است: "جهان علیرغم آگاهی از عمق بحران گرسنگی، نتوانست به ۶۵ درصد درخواست‌های فوری برای تامین بودجه گرسنگی پاسخ دهد."

گزارش نشان می‌دهد که از سه سال گذشته، تمویل جهانی برای برنامه‌های مبارزه با گرسنگی کاهش شدید را تجربه کرده است، طوری که در سال ۲۰۲۱ میلادی، جامعه جهانی ۹۳ درصد درخواست‌ها و در سال ۲۰۲۲ نیز ۴۷ درصد درخواست‌های مالی را پاسخ داده بود.

نهاد اقدام علیه گرسنگی گفته است که تقریباً از مجموع تمامی کشورها ۸۸ درصد درخواست‌های گرسنگی کمتر از نیمی از بودجه درخواست شده در سال ۲۰۲۳ را دریافت کردند و در میان کشورهایی که سطح بحران گرسنگی را تجربه می‌کنند، تنها ۱۲ درصد از برنامه‌های مرتبط با گرسنگی حداقل نیمی از منابع مالی مورد نیاز برای رسیدگی به این بحران را به دست آوردند.

افغانستان، بروندی، جمهوری افریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کانگو، گواتیمالا، هایتی، هندوراس، کینیا، لبنان، مدگاسکار، مالاوی، موزامبیق، پاکستان، سومالیا، سودان جنوبی، سودان و یمن در جمله ۱۷ کشوری قرار دارند که از سال ۲۰۲۲ به اینسو بحران گرسنگی یا وضعیت وخیم‌تر از آن را تجربه کرده اند.

گزارش گفته است که برای تامین مالی کامل درخواست‌های مربوط به گرسنگی این ۱۷ کشور، ۸.۸۶ میلیارد دالر نیاز است، که تقریباً نیمی از مبلغی است که عموم مردم امریکا برای مسابقۀ "سوپربول" شرط‌بندی کرده ‌اند.

در گزارش آمده است: "در سطح جهان، ۷۸۶ میلیون نفر - بیشتر از مجموع جمعیت اتحادیه اروپا و ایالات متحده - از گرسنگی رنج می‌برند. در مقایسه با سطوح قبل از همه‌گیری، امروزه ۱۲۲ میلیون نفر بیشتر با گرسنگی مواجه هستند که عمدتاً ناشی از درگیری، تغییرات اقلیمی و نابرابری مزمن است".

چارلز اوبا، رییس اجرایی، اقدام علیه گرسنگی در ایالات متحده گفته است: "در حالی که جهان غذای کافی برای همه تولید می‌کند و منابع مالی برای دستیابی به هدف سازمان ملل متحد برای به صفر رساندن گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ وجود دارد، چرا هر روز، میلیون‌ها نفر هنوز از گرسنگی رنج می‌برند و کودکان مبتلا به سوتغذیه به دلیل مرگ‌های قابل پیشگیری تلف می‌شوند."

او افزوده است: "آنچه ما فاقد آن هستیم، حل و فصل و بودجه مورد نیاز برای دستیابی به این هدف است. این که دنیای بدون گرسنگی در دسترس ماست، و با این حال از تصرف آن خودداری می‌کنیم، بسیار ناراحت کننده است...بنابراین، همانطور که رهبران جهانی در داووس گرد هم می‌آیند، گرسنگی باید در دستور کار باشد."

اوبا گفت که گرسنگی یک چالش روزمره برای یک نفر از ده نفر در سراسر جهان است.

در همین حال، میشل براون، معاون نهاد اقدام علیه گرسنگی گفته است که این گزارش در یک زمان مهم ارایه می‌شود، زیرا بودجه برنامه‌های مرتبط با گرسنگی در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل‌توجهی داشت، اما حتا با وجود آن حمایت‌ها، بودجه همگام با نیازهای رو به رشد نیست.

بروان تاکید کرد: "اکنون به ما هشدار داده شده است که برخی از سخاوتمندانه‌ترین کشورهای کمک‌کننده در جهان انتظار دارند بودجه کمک‌های خود را در سال ۲۰۲۴ کاهش دهند... افراد بیشتری متضرر خواهند شد و میلیون‌ها نفر خواهند مرد".

معاون نهاد اقدام علیه گرسنگی از کشورهای خواسته است که باید بودجه برنامه‌ها علیه گرسنگی را در اولویت قرار دهند و برای جلوگیری از فاجعه بشری اقدام کنند.