ملل متحد: ۲۲.۹ میلیون افغان در سال ۲۰۲۵ به کمک‌‌های بشری نیاز خواهند داشت

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که فقر و بیکاری، حدود ۵۰ در صد از جمعیت افغانستان، به شمول زنان، را متاثر کرده و در سال ۲۰۲۵، کم از کم ۲۲.۹ میلیون نفر در این کشور به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت.

این ادارۀ ملل متحد با نشر گزارشی گفته است که در ۲۰۲۵ میلادی، ۲۱ میلیون نفر با کمبود آب آشامیدنی و خدمات کافی صحی، ۱۴.۸ میلیون نفر با ناامنی شدید غذایی و ۱۴.۳ میلیون نفر با دسترسی محدود به خدمات صحی مواجه خواهند شد.

بر اساس معلومات این ادارۀ ملل متحد، در سال پیشرو، ۷.۸ میلیون زن و کودک، نیازمند به مواد غذایی مغذی خواهند بود.

ملل متحد همچنان از ادامۀ محدودیت‌های فزاینده‌ای طالبان بر شهروندان این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که این اقدامات، خطرات حفاظتی را برای همۀ افغان‌ها به ویژه زنان، دختران و اکثر گروه‌های آسیب‌پذیر افزایش می‌دهد.

در گزارش آمده است: "بیکاری، قرض‌داری خانواده‌ها و فقر همچنان به گونۀ گسترده باقی مانده است و تقریباً نیمی از جمعیت این کشور را متاثر می‌سازد."

به گفتۀ دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد، در اوایل ۲۰۲۵ میلادی، برفباری و بارندگی‌ها در افغانستان کمتر و همچنان درجه حرارت گرمتر از زمان مشابۀ به سال‌های گذشته خواهد بود.

در گزارش تازۀ ملل متحد آمده است که نهادهای کمک‌کنندۀ بشری در افغانستان از میان ۲۲.۹ میلیون نیازمند به کمک‌های بشری، ۱۶.۸ میلیون نفر را در اولویت خود قرار خواهند داد و برای رسیدگی به آنان، ۲.۴۲ میلیارد دالر پول نیاز خواهد بود.

اوچا همچنان اضافه کرده که پاسخ بشردوستانه در سال پیشرو، شامل کمک‌های غذایی، سرپناه اضطراری، مراقبت‌های صحی، خدمات تغذیه‌، آموزش، آب آشامیدنی، لوازم بهداشتی و کمک‌های نقدی خواهد بود.

ملل متحد علاوه کرده است: "حافظت از گروه‌های آسیب‌پذیر، به ویژه زنان، دختران، پسران و افراد دارای معلولیت، از اهمیت بالایی برخوردار اند، تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها بیشتر به کمک‌های بشری نیازمند نشوند."

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد در حالی از افزایش شمار نیازمندان به کمک‌های بشری در افغانستان خبر داده که دو روز پیش برنامه جهانی غذا گفت که برای رسیدگی به نیازمندان، در شش ماه آینده کم از کم ۷۱۸ میلیون دالر بودجه نیاز دارد.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، با گذشت هر ماه شمار نیازمندان به کمک‌های بشری در افغانستان بیشتر می‌شود و در حال حاضر ۱۵ میلیون نفر در این کشور نمی‌دانند وعدۀ غذایی بعدی خود را از کجا دریافت کنند.

برنامۀ جهانی غذا همچنان گفته است که کمک‌های زمستانی خود را برای بیش از شش میلیون نفر از ماه نومبر امسال آغاز کرده و این روند تا ماه اپریل ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت.

پیش از این، اوچا از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که کاهش این کمک‌ها، جان میلیون‌ها افغان را با خطر مواجه خواهد کرد.

اوچا به تاریخ ۲۶ سپتمبر (پنجم میزان) با نشر گزارشی گفته بود که ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند و این کشور با سطوح بلند ناامنی غذایی، افزایش موارد سوتعذیه، آلودگی گستردۀ مهمات انفجاری، شیوع بیماری‌های فصلی، حوادث طبیعی و اثرات تغییرات اقلیمی روبرو است.