ادارۀ حفاظت از کودکان (Save the children) از وضعیت ناگوار کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در سال جاری میلادی مشکلات زیادی دامنگیر این کودکان شده است.
این اداره در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که بحران اقتصادی، خشکسالی متوالی و سرازیر شدن سیلابهای دوامدار در افغانستان، زندگی کودکان را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است.
بر اساس معلومات این نهاد، با ادامۀ این مشکلات، در حال حاضر بسیاری از کودکان در افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند.
ادارۀ حفاظت از کودکان همچنان از احتمال افزایش موارد سوتعذیه در میان کودکان ابراز نگرانی کرده و خواستار ادامه کمکها برای رسیدگی به آنان شده است.
این اداره افزوده است: "بحران اقتصادی، خشکسالی های متوالی و سرازیر شدن سیلابها، کودکان را بدون غذای کافی رها کرده است، اما ما آنجا هستیم و به کودکان کمک میکنیم تا آنان از بیماری سوتغذیه بهبود یابند."
ادارۀ حفاظت از کودکان همچنان خواستار حمایت مالی از این نهاد به هدف رسیدگی به کودکان در سراسر افغانستان شده است.
پیش از این، ادارۀ حفاظت از کودکان با نشر گزارشی گفته بود که آمار آوارگان ناشی از رویدادهای شدید اقلیمی در شش ماه نخست ۲۰۲۴ در افغانستان، بیشتر از آمار ۱۲ ماه سال گذشته میلادی است.
بر اساس این گزارش که به تاریخ ششم اگست (۱۶ اسد) نشر شد، حوادث شدید اقلیمی کم از کم ۳۸هزار نفر را در شش ماه اول سال جاری میلادی در افغانستان مجبور به ترک منازل شان کرده است.
به گفتۀ این اداره، در ۱۲ ماه سال گذشته بیش از ۳۷هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییرات اقلیم آواره شده بودند.
به گفتۀ اداره حفاظت از کودکان، حدود ۵۰ درصد از آوارگان امسال را کودکان تشکیل میدهند و افغانستان در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی با داشتن بیش از ۷۴۷هزار کودک آواره، دارای بیشترین تعداد کودکان بیخانمان در اثر حوادث اقلیمی در میان کشورهای جهان بود.
این در حالی است که در تازهترین مورد، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که کاهش این کمکها، جان میلیونها افغان را با خطر مواجه خواهد کرد.
اوچا به تاریخ ۲۶ سپتمبر (پنجم میزان) با نشر گزارشی گفت که در حال حاضر، ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و در حال حاضر این کشور با سطوح بلند ناامنی غذایی، افزایش موارد سوتعذیه، آلودگی گستردۀ مهمات انفجاری، شیوع بیماریهای فصلی، حوادث طبیعی و اثرات تغییرات اقلیمی روبرو است.
بر بنیاد این گزارش، اکنون ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه میکنند. به گفتۀ اوچا، با تشدید بحران بشری در این کشور، در حال حاضر، افغانستان حدود ۶.۳ میلیون نفر بیجا شدۀ داخلی دارد که آنان در شرایط بسیار خطرناک به سر میبرند.
گروه