وزارت خارجهٔ اسراییل روز شنبه ۱۴ سپتمبر (۲۴ سنبله) جوسیپ بوریل، رییس پالیسی خارجی اتحادیهٔ اروپا، را به ''یهودستیزی'' متهم کرد و گفت او از اسراییل 'نفرت' دارد.
اسراییل کاتز، وزیر خارجهٔ اسراییل، در رسانهٔ اجتماعی ایکس نوشته است: "جوسیپ بوریل یک یهودی ستیز و متنفر از اسراییل است که به طور مداوم تلاش میکند تا قطعنامهها و تحریمهایی را علیه اسراییل در اتحادیه اروپا تصویب کند."
کاتز همچنین گفته است که با وجود تلاش بوریل، بسیاری از کشورهای عضو اتحادیهٔ اروپا مخالف طرز دید بوریل در برابر اسراییل اند.
او گفت: "اکثر کشورهای عضو او [بوریل] را مسدود میکنند. انتقاد مشروع و اختلاف نظرهای سیاسی از کمپاین یهودی ستیزانه و پر از نفرت بوریل علیه اسراییل متفاوت است."
کاتز همچنین در این پیام ایکس گفته است که "او [ بوریل] به جای اقدام علیه محور شرارت رژیم ایران که امنیت اروپا را تهدید می کند، در اقدامات ضد اسراییلی با آنها همسو میشود."
کاتز خطاب به رییس پالیسی خارجی اتحادیهٔ اروپا گفت: "آقای بورل، قوم یهود قومی کهن و ابدی است و کشور اسراییل برای همیشه در صلح و امنیت پایدار خواهد بود، در حالی که تو و میراث تو فراموش خواهید شد."
اما تا حالا مقامات اتحادیهٔ اروپا و شخص خود بوریل در مورد این اتهامات تبصره نکردهاند.
این اظهارات وزیر خارجهٔ اسراییل در حالی بیان شده است که بورل چندین بار از عملکرد اسراییل در جنگ بر ضد گروه حماس در نوار غزه انتقاد کرده است.
در آخرین مورد، رییس پالیسی خارجی اتحادیه اروپا به تاریخ ۱۰ سپتمبرهشدار داد که با افزایش خشونتها، خطر مبدل شدن کرانۀ غربی رود اردن "به یک غزۀ جدید" وجود دارد.
خشونتها در کرانۀ غربی، منطقهای که اسراییل آنرا در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد، پس از آغاز جنگ در غزه، افزایش یافته است.
بوریل گفت که اسراییل با یک "هدف واضح" یک جبهۀ تازه را باز میکند تا کرانۀ غربی را به یک "غزۀ جدید" مبدل کند.
او افزود که "اسراییل در کرانۀ غربی خشونت را افزایش داده، ادارۀ خودگردان فلسطینی را غیرمشروع ساخته و دست به اقدامات تحریک کننده میزند" تا با قدرت به آن پاسخ بدهد.
بوریل در نشست وزیران کشورهای عضو اتحادیه عرب در قاهره گفت که اسراییل از گفتن این موضوع به سطح جهان ابا نورزیده که یگانه راه رسیدن به یک توافق صلح "الحاق کرانۀ غربی و غزه" با خاک اسراییل است.
او افزود که اعضای افراطی حکومت اسراییل تلاش میکنند تا تشکیل دولت آیندۀ فلسطینی را غیر ممکن سازند. بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، و چندین عضو کابینۀ وی گفته اند که موجودیت یک دولت فلسطینی یک تهدید به اسراییل خواهد بود.این در حالی است که شماری از وزیران اسراییلی در این اواخر خواستار افزایش عملیات نظامی در کرانۀ غربی شده اند.
بوریل گفت: "بدون اقدام، کرانۀ غربی به یک غزۀ جدید مبدل خواهد شد. جامعۀ بینالمللی ابراز تاسف میکند، احساس میکند و محکوم میکند، اما نتوانسته است اقدام کند."
بر اساس معلومات گروه حقوق بشر اسراییلی "یش دین" سال گذشته حملات باشندگان اسراییلی در کرانۀ غربی بر فلسطینیها به بلندترین حد رسیده بود.
در کرانۀ غربی، علاوه بر سه میلیون فلسطینی، نزدیک به ۴۹۰ هزار اسراییلی در مسکونه هایی زیست دارند که بر اساس قوانین بین المللی به گونۀ غیرقانونی اعمار شده است.
مقامات فلسطینی گفته اند که از آغاز جنگ اسراییل-حماس در ماه اکتوبر سال گذشته به اینسو، نیروها و باشندگان محلی اسراییلی دستکم ۶۶۲ فلسطینی را کشته اند.
در همین حال، مقامات اسراییلی گفته اند که در حملات فلسطینیها در کرانۀ غربی، دستکم ۲۳ اسراییلی، به شمول نیروهای امنیتی این کشور، کشته شده اند.
بوریل پیش از این نیز به تاریخ ۲۰ نومبر ۲۰۲۳-یعنی یک و نیم ماه پس از آغاز جنگ اسراییل بر ضد حماس در غزه- در صحبت با وزیران خارجۀ ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا گفت که ایجاد دولت فلسطین بهترین راه برای تضمین امنیت اسراییل است.
این دپلومات ارشد اتحادیهٔ اروپا گفت که در جریان صحبتهایش در سراسر شرق میانه به "یک نتیجه سیاسی اساسی" رسیده است. او گفت: "فکر میکنم که ایجاد یک دولت فلسطینی بهترین ضمانت برای امنیت اسراییل است."
بوریل تاکید کرد که پس از پایان منازعهٔ جاری، اسراییل نباید غزه را اشغال کند و کنترول این منطقه باید برای مقامات فلسطینی تحویل داده شود. او گفت: "با وجود آموزنهای بزرگ، ما باید به تفکر در مورد ثبات غزه و دولت آینده فلسطین به پیش برویم."
اما مقامات اسراییل به شمول صدراعظم و وزیر دفاع آن کشور بارها گفتهاند که جنگ آنان تا زمانی در نوار غزه ادامه پیدا خواهد کرد که گروه حماس به طور کامل نابود شود.
اظهارات مقامات اسراییلی مبنی بر نابودی حماس در حالی صورت گرفته است که ایالات متحده یکجا با دو میانجی - مصر و قطر- از ماهها به اینسو تلاش دارد تا اسراییل و حماس به آتشبس و آزادی گروگانها به توافق برسند. اما این تلاشها تا حالا بی نتیجه مانده است.
حماس میگوید که یکی از دلایل عمده که مانع توافق شده ، اصرار بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل بر ادامهٔ حضور قوای این کشور در سرحد بین غزه و مصر است.